En dag i skidbacken

Hej igen,
Vi har haft en toppen dag idag i skidbacken- eller ja… Nomi och jag var inte i skidbacken , utan vi  var i pulkabacken  precis brevid och åkte pulka medan killarna tränade snowboard- och det tyckte Nomi var jätteroligt. Men oj vad tungt det är att gå upp för pulkabacken  femtioelva gånger.  Nu är vi hemma igen, och det är snart dags att börja med middagmaten.

Och innan dess tänkte jag skriva om gårdagens middag.
Som blev helstekt fläskfile fylld med ost/pesto och serverades med  potatiskaka och sparris

IMG_7430

Det här behöver du :
1 fläskfile
smör
salt och peppar

Bra att ha : Tandpetare

Fyllning:
1 1/2 dl god lagrad ost
2 tsk röd pesto
2- 3 msk creme fraiche
salt och peppar

Potatiskaka :
4 st medelstora fasta potatisar
salt
1 dl riven lagrad ost
smör

Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader. Skala potatisen. Rör ihop fyllningen till filen.
Putsa filen, och bryn den i en stekpanna tills den fått fin färg salta och peppra.
Gör ett snitt över hela filen på längden.  Lägg i fyllningen och trä i tandpetare så att  inte fyllning rinner ut. Lägg denna i en ugnsform och ställ in i ugnen.
Under tiden gör du potatiskakan. Riv potatisen, och skölj den under kallt vatten och låt vattnet rinna av, kram ur det mesta.   Salta lite lätt och vänd ner den rivna osten.
Smält smör i en stekpanna, jag hade en mindre stekpanna – ca 22-24 cm –
Platta ut potatisröran, och bryn  den på vardera sida, så att den får fin färg.
Ca 20 minuter.  Sedan kan man göra som man vill vid upplägget på tallriken, jag formade ut runda potatiskakor med hjälp av pepparkaksformar. Det går alldeles utmärkt att göra ”tårtbitar” också.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten.  Och när fläskfilen är klar , så  är det klart att servera.

Smaklig måltid.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
12 år sedan

Hej Jenny! Har du recept på någon god och enkel tårta?
ej kladdkaka även om det är gott också.

12 år sedan

Så härligt med en dag i backen, hoppas den varit riktigt bra!

12 år sedan

Åh så mumsigt! Komiskt att ni var på Isaberg idag, 5 vänner till mig var där också. Och är fortfarande vad jag vet, det är ju öppet rätt länge på kvällen tydligen.

Mia
12 år sedan

Guuud så gott det ser ut.
Hur hinner du laga all denna fantastiska mat?
Och Jenny sen måste jag fråga igen.
Tränar du mkt ?!
Hur håller du formen? Önskar att jag såg ut som du. Och då har jag bara fött 1 barn.
Kram från Mia

jennysmatblogg
12 år sedan

Lena : Jag har en daimtårta bland recepten.
den är riktigt god. Finns bland efterrätter.

Likaså finns det marängtårtor , med mousse och färska bär, bland recepten.
Enkla på så vis att marängbotten kan förberedas ett par dagar innan. 🙂

Mia : Jag tycker det är jätteroligt med mat och bakning!
Och tyvärr tränar jag ingenting – men borde verkligen börja 🙂

Nästa inlägg

Mot Hestra – Isaberg

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x