Urgod jordnötspaj med tryffeltäcke

Har ni inte bakat den än, så rekommenderar jag er att testa det snarast. Supergooood!

Du behöver till en rund form ( 20-22 cm )
1 1/2 dl sirap
350 gram jordnötssmör
1 dl finhackade jordnötter
9-10 dl cornflakes

460 gram mjölchoklad
2 dl vispgrädde

Gör så här :
Koka upp sirapen i en kastrull, tag bort kastrullen från värmen.
Rör ner jordnötssmöret och rör tills du får en slät smet, rör ner de hackade jordnötterna och cornflakes.
Krossa de mesta av cornflaksen.
Platta sedan ut degen i den smörade formen.
och ställ kallt medan du gör chokladtryffel.
Koka upp grädden på svag värme , och bryt ner mjölkchokladen i en skål.
Häll sedan upp den heta grädden över chokladen och rör om / mixa tills du fått en slät len smet. Häll sedan över detta över botten.
Ställ kallt – gärna över natten.

Och servera med en klick god gräddglass.

1

18 responses to “Urgod jordnötspaj med tryffeltäcke

  1. Sanna skriver:

    Men ååååå så gott.
    Jag måste baka denna till helgen 😉

    Tack för en underbaaar blogg

  2. Adina skriver:

    Åh, den verkar fantastiskt god! Måste testas framöver när nyårslöftet blir bortglömt… 😉

  3. Tina skriver:

    Du har skrivit mousse i receptet men jag antar att du menar tryffel? En fråga till: Vet du om det går att frysa denna?

  4. jennysmatblogg skriver:

    Tina : Ja, den går bra att frysa .

  5. Himmel och pannkaka! Låter helt fantastiskt god. Den ska jag göra vid något tillfälle då det behövs något gott!

  6. Vilken härlig kaka. Receptet verkar vara lagom svårt så det här kommer jag prova framöver!

  7. Sonya skriver:

    Den verkar väldigt god! När jordnötssmör är med i receptet kan det bara inte bli fel 🙂

  8. emma skriver:

    Har gjort denna efterrätt idag tills imorgon och lördag. Ska bli mumsigt att smala. Du gör sån god mat!

  9. The Life Of Yarp skriver:

    denna måste jag prova göra 🙂

  10. Hamza skriver:

    Hej Jenny
    Vilken sirap använder du

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den ljusa

    2. Jennys_matblogg skriver:

      Ljus sirap

  11. Cissie skriver:

    Livsfarligt att läsa din blogg, så fantastiskt goda och vackra rätter och bakverk!! Den måste testas!!

  12. Kriss skriver:

    Så god den verkar! En dum fråga kanske, men är det salta eller naturella jordnötter som ska användas?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Man kan ha vilket som. Jag tycker att saltade jordnötter bryter av godare 🙂

  13. Carola skriver:

    Lika god & omtyckt varje gång!!

  14. Cecilia skriver:

    Kanonblogg, verkligen!
    Använder du creamy eller crunchy jordnötssmör?
    Undrar också om det finns något annat du tror kan vara gott som tillbehör förutom glass? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack snälla.
      det är olika, men denna var crunchy 🙂 Ta vilket du gillar bäst.
      Lättvispad grädde är också gott till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *