Vita cakepops

Jag såg bland kommentarerna att Anna har efterfrågat receptet på cakepopsen som jag bakat tidigare.
Och här kommer detta :

cake3

Till Cakepops behöver du :
5-6 st muffins
ca 2- 5 msk smör
Valfri smaksättning
200 gram vitchoklad
Gör så här :
Smula ner muffinsen i en skål och testa av lite hur mycket smör du behöver för att kunna arbeta ihop smulorna till en deg.
Forma sedan studsbolls- stora kulor och tryck ner pinnarna.
Smält chokladen över ett vattenbad.
Doppa sedan i choklad ett par gånger, låt dem svalna mellan gångerna.
Men jag gjorde verkligen en riktigt enkel variant av cake pops!! Eftersom mina hembakade muffins var helt slut så valde jag att använda färdigköpta muffins! Och de chokladmuffinsen som jag hade köpt hade vaniljkräm i sig, så det var bara att börja smula, och sedan arbeta ihop till en deg.Behövdes varken smör eller smaksättning.
Rullade ihop till små bollar , satte dit pinnarna.
Doppa dem sedan i smält choklad ett par gånger. Verkligen jättelätt!!

Dessa kommer jag absolut att baka till nästa kalas, och då variera mer i smaker,
och annan choklad.

Trevlig Kväll till Er alla!

0
Prenumerera
Notis om
14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sanna
9 år sedan

Men guuuud så fina.
Dessa ska jag testa att göra till helgen 🙂

9 år sedan

Mums så goda.
Tror du man kan göra de med mörk choklad? Vi har mjölkalleri i familjen och då funkar det enbart med mörk choklad.
Har du något recept på cake pops med mörk choklad.

9 år sedan

Åh, vad fina dina cake pops blev. Jag har också testat på att göra cake pops men de blev inte alls lika fina. Det var dock ett annat recept men ganska likt ändå. I det receptet var det kladdkakeballerina och philadelphiaost doppade i vit choklad. Det blev riktigt bra smak men som sagt, inte så snygga. 🙂

9 år sedan

Gud vad goda de ser ut, så perfekta! Så hemligheten bakom det tjocka chokladskalet är att doppa dem flera gånger i smält choklad? För jag får aldrig till ett så snyggt lager, kanske har det att göra med att jag bara provat att doppa dem en gång var… Gulligt med rosetten också <3

jennysmatblogg
9 år sedan

Marion – Det funkar alldeles utmärkt att doppa i mörkchoklad.
Man kan ha ljusa vaniljmuffins om man vill då istället.

Alexandra : Mycket choklad ska det vara 🙂

Carina
9 år sedan

Hej ! Ser jättegoda och festliga ut ! men var hittar man / köper man pinnarna ?

9 år sedan

Ser jättegoda ut & SÅ fina!! Var köper man ”pinnarna” som du har i ?? =)

9 år sedan

.. såg först nu att du fått samma kommentar/fråga precis innan …
😉

jennysmatblogg
9 år sedan

Carina & Maria : Här köpte jag mina vita pinnar 🙂

jennysmatblogg
9 år sedan

Och så glömde jag ju adressen :

http://kakburken.se/

🙂

9 år sedan

Vad kul med mörkt inuti och ljust utanpå:) Vacker och inspirerande bilder på skapelsen gör mig inte mindre sugen på att äta just en sån alldeles just nu;-D

Anna
9 år sedan

Tack Jenny!
Här ska bakas 🙂

Elin
4 år sedan

Tänkte göra cake pops till min sons dop som är om några veckor, kan man frysa in dom?

jennysmatblogg
Reply to  Elin
4 år sedan

Absolut, men just chokladdoppningen hade jag gjort samma dag.

Nästa inlägg

Pasta med ost- och skinksås

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x