Extra god mintmousse

IMG_3298
För 6 portioner: 

3 dl vispgrädde
75  gram mjölkchoklad
50  gram mörkchoklad
8 stycken mintchoklad ( after eight )
+ 8 stycken after eight att hacka ner

( Mer eller mindre mint efter egen smak och eget tycke)

Garnering : Vitchoklad och hallon

Gör så här :
Lägg den ena delen av mintchokladen i frysen. Dv.s 8 stycken.
Koka upp 1 dl grädde, och ta bort från plattan.
Rör ner chokladen/och den ena delen av mintchokladen.
Vispa sedan grädden, och låt gräddblandningen svalna.
Ta ut mintchoklenden från frysen och finhacka den.
Rör ner den krossade minten med grädden.
Rör ihop grädden och den avsvalnade chokladgrädden och lägg sedan upp i fina serveringsglas.
Ställ kallt i kylskåp minst en timme innan servering.

Riv över vit choklad och toppa med färska hallon
innan servering

IMG_3303

0
Prenumerera
Notis om
7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nina
9 år sedan

Ser fantastiskt gott ut

Hillevi
9 år sedan

WOW vad gott! Enkelt dessutom. Lägges i recepthögen 😀

9 år sedan

Gjort mycket pannacotta det senaste. 2012 kanske får bli ett mousse-år. Går ju liksom pannacotta variera mycket!

9 år sedan

Ser så gott ut! Jag gjorde kladdkakemuffins med after eight 🙂 med ditt recept på kladdkaka med apelsin! Kram

9 år sedan

Chokladmousse är alltid gott.
Snygg upplagt i de fina glasen 🙂

Kram

9 år sedan

Gottigottgott!

En riktigt god fortsättning på nya året önskar vi,
kram!

Hanna
9 år sedan

Älskar mousse <3. Ska pröva även denna!

Nästa inlägg

Kräftsallad med citrondressing

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x