Kladdkaka med apelsinkrokant

Välkommen Söndag! Och tänk att det redan är den fjärde advent 🙂
Idag blir det lite kladdkaketips på bloggen. En riktigt god kladdkaka med smak av apelsin….

Det här behöver du , till en stor rund form ca 25- 26 cm:

4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

200 gram mjölkchoklad med smak av apelsin

Obs!! Denna kladdkakan ska stå kallt i ca 2 timme innan servering

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöret. Låt svalna.Smörj och bröa formen.Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. och grädda i mitten på ugnen i ca 30 minuter. ( Halverar du smeten så korta ner gräddningstiden till hälften )
Under tiden smälter du en förpackning choklad med apelsinsmak över ett vattenbad och bred detta sedan över kladdkakan , när den svalnat

Serveras med vispad grädde och eventuellt lite färska hallon

2

7 responses to “Kladdkaka med apelsinkrokant

  1. Karin skriver:

    Denna ska bakas till helgen.

  2. Jeanette skriver:

    Mmmm så god! Gjorde succe till fikan. Nästa gång ska jag prova att smälta Marabou polka till täcket.

  3. leyla andersson skriver:

    Hej o tack för en grym blogg! Fyller 30 o ska baka lite olika kladdkakor tänkte jag o undrar om ja kan frysa in denna o även din snickerskladdkaka?? Tacksam för svar 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Visst kan du det 🙂

  4. leyla andersson skriver:

    Åå Tack för jättesnabbt svar

  5. leyla andersson skriver:

    Tror du man kan riva chokladen o blanda i smeten? 🙂

  6. Jessica skriver:

    Bästa kladdkakan ever!! Bjöd på denna ikväll och alla tyckte den var supergod!! Din blogg är bäst!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *