Kladdkaka med apelsinkrokant

Välkommen Söndag! Och tänk att det redan är den fjärde advent 🙂
Idag blir det lite kladdkaketips på bloggen. En riktigt god kladdkaka med smak av apelsin….

Det här behöver du , till en stor rund form ca 25- 26 cm:

4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

200 gram mjölkchoklad med smak av apelsin

Obs!! Denna kladdkakan ska stå kallt i ca 2 timme innan servering

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöret. Låt svalna.Smörj och bröa formen.Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. och grädda i mitten på ugnen i ca 30 minuter. ( Halverar du smeten så korta ner gräddningstiden till hälften )
Under tiden smälter du en förpackning choklad med apelsinsmak över ett vattenbad och bred detta sedan över kladdkakan , när den svalnat

Serveras med vispad grädde och eventuellt lite färska hallon

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
10 år sedan

Denna ska bakas till helgen.

Jeanette
10 år sedan

Mmmm så god! Gjorde succe till fikan. Nästa gång ska jag prova att smälta Marabou polka till täcket.

leyla andersson
7 år sedan

Hej o tack för en grym blogg! Fyller 30 o ska baka lite olika kladdkakor tänkte jag o undrar om ja kan frysa in denna o även din snickerskladdkaka?? Tacksam för svar 🙂

Jenny Warsen
Reply to  leyla andersson
7 år sedan

Visst kan du det 🙂

leyla andersson
7 år sedan

Åå Tack för jättesnabbt svar

leyla andersson
7 år sedan

Tror du man kan riva chokladen o blanda i smeten? 🙂

Jessica
7 år sedan

Bästa kladdkakan ever!! Bjöd på denna ikväll och alla tyckte den var supergod!! Din blogg är bäst!!

Nästa inlägg

Jordnötsgodis med rispuffar

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x