Kladdkaka med apelsinkrokant

Välkommen Söndag! Och tänk att det redan är den fjärde advent 🙂
Idag blir det lite kladdkaketips på bloggen. En riktigt god kladdkaka med smak av apelsin….

Det här behöver du , till en stor rund form ca 25- 26 cm:

4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

200 gram mjölkchoklad med smak av apelsin

Obs!! Denna kladdkakan ska stå kallt i ca 2 timme innan servering

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöret. Låt svalna.Smörj och bröa formen.Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. och grädda i mitten på ugnen i ca 30 minuter. ( Halverar du smeten så korta ner gräddningstiden till hälften )
Under tiden smälter du en förpackning choklad med apelsinsmak över ett vattenbad och bred detta sedan över kladdkakan , när den svalnat

Serveras med vispad grädde och eventuellt lite färska hallon

0
Prenumerera
Notis om
7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
9 år sedan

Denna ska bakas till helgen.

Jeanette
9 år sedan

Mmmm så god! Gjorde succe till fikan. Nästa gång ska jag prova att smälta Marabou polka till täcket.

leyla andersson
6 år sedan

Hej o tack för en grym blogg! Fyller 30 o ska baka lite olika kladdkakor tänkte jag o undrar om ja kan frysa in denna o även din snickerskladdkaka?? Tacksam för svar 🙂

Jenny Warsen
Reply to  leyla andersson
6 år sedan

Visst kan du det 🙂

leyla andersson
6 år sedan

Åå Tack för jättesnabbt svar

leyla andersson
6 år sedan

Tror du man kan riva chokladen o blanda i smeten? 🙂

Jessica
6 år sedan

Bästa kladdkakan ever!! Bjöd på denna ikväll och alla tyckte den var supergod!! Din blogg är bäst!!

Nästa inlägg

Jordnötsgodis med rispuffar

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x