Jordnötsgodis med rispuffar

Som dagens tips blir det ett gott lördagsgodis, som är busenkelt att göra.
Nämligen jordnötsgodis med rispuffar.

Detta behöver du :
1 liter rispuffar
1 burk jordnötssmör (ca 350g )
1 dl strösocker
1 dl sirap
400 gram mjölkchoklad
 
 
 

 

 

Gör så här :
Värm jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull, men den ska inte koka.
Rör sedan ner den varma jordnötssmeten i rispuffarna.
Täck en form med bakplåtspapper och häll över rispuffssmeten- jag valde en form som var ca 20*30 cm
Ställ den kallt under tiden  och smält chokladen över ett vattenbad och bred sedan detta över riskakan.
Förvaras sedan svalt.


1

5 responses to “Jordnötsgodis med rispuffar

  1. Sandra skriver:

    Jordnötssmöret, sirapen och sockret blir väldigt tjockt och grynigt när jag värmer det. Trodde att det skulle bli rinnigare? Ska jag värma mer eller hur ska det vara?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det ska bli rätt krämigt. Men kan det vara så att du haft för hög värme på den?

      1. Sandra skriver:

        Det är möjligt, tror du det går att rädda med mer sirap?

  2. Lisse skriver:

    Hej Jenny, du är så grym och jag älskar dina recept. Vad för typ av jordnötssmör ska man ha? Tycker det finns så många olika, tack så mycket.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack fina 🙂
      Ta vilken du tycker är godast.
      Jag använder ofta skippys.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *