Egna praliner

Gooodmorgon vänner!
Här kommer receptet på ytterligare en liten pralinsort som jag gjorde häromdagen

Dessa gjorde jag till min morfar som fyller 75 år på Lördag.
Han avskyr (!!) mörkchoklad, så det fick helt enkelt bli mjölkchoklads praliner…

Till ca 10 stora praliner:

150 gram mjölkchoklad
2 – 3 msk grädde

Gör så här :
Ställ pralinformen i kylen, under tiden du smälter du sakta den vita chokladen över vattenbad.
För att förebygga att chokladen inte formar sig- temperera chokladen.
När chokladen är slät så tar du ut pralinformen och fyller upp pralinerna helt med chokladen.
Låt svalna / kallna sedan gröper du ur nästan all choklad så att du bara får ett skal.
Vill du ha tunnare väggar kan man istället pensla choklad pralinsformen.
Lägg ev. chokladen igen över ett vattenbad ( spara lite av chokladen nu – som ska vara botten till pralinen. )
Sedan rör du ner resten av chokladen tillsammans med grädden och rör tills du fått en smidig fyllning.
Fyll då skalen med den, och låt svalna igen.
Sedan skrapa bort överflödig fyllning och choklade med en kniv / degskrapa så att de blir en jämnbotten, innan du breder ut den sista vita chokladen.
Låt svalna ( 1 timme ) Sedan är det dags att få ut pralinerna.
Jag använde mig av en stor plastskärbräda och la ett bakplåtspapper emellan sedan var det attknacka och skaka ut dem.

Men nu ska jag iväg till skolan och ha utvecklingssamtal för Thelma 🙂
På återseende …

5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *