God seg hallonkaka

Goda sega hallonkakor.

Det här behöver du :

Smör och ströbröd till långpannan( ugnsplåt) .

200 gram smält smör
4 stycken ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100- 150 gram mandelspån
400 gram hallon / blåbär (frysta går bra. )

Garnering florsocker

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Börja med att smälta smöret, låt svalan något. Smörj långpannan och bröa.
Rör sedan ner ägg, mjöl , socker och vaniljsocker.
Häll ut smeten i pannan, strö över bären och mandelspånen.

Grädda i ca 30- 45 minuter ( beroende på ugn ), tills kakan är gyllene.

Kan med fördel serveras med fluffig marsansås.

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
E
6 år sedan

Vad är storleken på din ugnsplåt?

Carolin
5 år sedan

Funkar att frysa?

jennysmatblogg
Reply to  Carolin
5 år sedan

Yes 🙂

Inger J
4 år sedan

Hej!
Behövs inget bakpulver?? ?

jennysmatblogg
Reply to  Inger J
4 år sedan

Nej 🙂

Malin
4 år sedan

Vart är det lilla fatet/skålen köpt? Märke? Superfin!

Nästa inlägg

Rödcurrygryta med köttfärs & svamp

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x