Lättbakade knäckebröd med solroskärnor

Riktigt roligt att baka eget knäckebröd, och så mycket godare. Har ni inte bakat knäcke tidigare så tycker jag att det är dags nu 😀 Här blev det ett krispigt knäckebröd med solroskärnor, som ger en nötig smak.


Det här behöver du till 3 plåtar :

50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
2 dl vetemjöl
8 dl grovt rågmjöl

Solroskärnor ( eller te.x pumpakärnor )

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och rör ner vattnet och rör tills det har löst sig ordentligt:
Rör ner saltet och mjölsorterna. Och arbeta degen väl, låt sedan jäsa i en timme under bakduk. Ställ ugnen på 225 grader. Knåda och fördela sedan degen i 3 lika stora delar.
Kavla ut degarna på tre bakplåtspapper ( ca 2mm tunt ) med hjälp av fint rågmjöl. Pensla med vatten och strö över solroskärnor eller om man hellre vill pumpakärnor och kavla över med en kavel så att de verkligen fastnar. Skär lagom stora bitar och grädda i mitten av ugnen i ca 15- 25 minuter ( beroende på ugn )
Håll koll, så att de inte blir brända.

Förvara knäcket i en tätslutande burk, och förvara torrt.

0
Prenumerera
Notis om
1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

uhm, de ser gode ud – dem må jeg prøve at bage 🙂

Nästa inlägg

Rocky Road – ett måste till julgodisbordet

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x