God mörk fudge med valnötter

Hej igen!
Här står vi och bakar för fullt, det är både polkabräck och lyxiga tryfflar. Så jag tänkte det kunde passa med ett annat godisrecept och då på en god mörk fudge – toppad med valnötter

 

 

 

 

Förra året bakade jag mycket fudge på mjölkchoklad,
så nu ville jag pröva en ny variant, med mörkchoklad och valnötter.

 

 

Det här behöver du :

200 gram fin kvalitetschoklad
2 dl grädde
100 gram smör
4 dl strösocker

Garnering : Valnötter

Gör så här :
Ta fram en tjockbottnad kastrull och rör ner grädde, smör och socker.
Låt sjuda upp och koka på svagvärme i ca 10 minuter.
Dra av kastrullen från värmen, och bryt ner chokladen i blandningen. Rör tills allt har blandat sig.
Häll smeten i en form ca 20 * 20 klädd med bakplåtspapper.
Låt stelna ( gärna över natten) och skär sedan upp i fina bitar, och garnera med valnötter.

 

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefin Karlsson
6 år sedan

Det här receptet skiljer sig lite från dina andra med mjölkchoklad. Varför? Är det annorlunda med mörk choklad? Tex är det ingen sirap i detta och smöret ska koka med från början istället för att läggas i efteråt. Blir konsistensen den samma? Har gjort lakritsfudge och en annan med jätte bra resultat.

Jenny Warsen
Reply to  Josefin Karlsson
6 år sedan

Denna blir en smuligare fudge 🙂 Det är en smaksak hur man vill ha den.

Evamarie
5 år sedan

Jag undrar om du (eller någon annan kunnig människa) ? vet
skillnaden på vad jag uppfattar som de 3 olika ”grundrecepten” som finns på fudge?
Hur skiljer sig den färdiga fudgen åt i Smak/konsistens?
1.Bara smälta choklad, i med kondenserad mjölk+smör.
2.Koka typ grädde,socker/sirap i 120 grader.
3.Koka typ kondenserad mjölk och choklad i 120 grader.
Sedan va ju detta recept ännu en variant?
Jag är ute efter en fudge spm inte Är det minsta seg som kola, dvs typ inte ”fastnar” i tänderna, men ändå inte riktigt lika ”smältande” i munnen som typ tryffel, vilket jag tyckte att Variant 1.ovan nästan gjorde. Kanske lite mer åt ”marknadsnougathållet” men ändå fudge-ig.
:):)

Nästa inlägg

Lättbakade knäckebröd med solroskärnor

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x