Chili con carne på mitt vis

Jag och Nomi är snart på väg till gymnastiken, skulle bara skriva ner receptet på denna urgoda chiligrytan vi lagade förra veckan. Och det finns lika många olika recept på chili con carne som på köttfärssås. Här är mitt sätt att laga chili con carne på.

Vill du ha mindre het chili så minska ner på sambal oelek- men en chili con carne ska enligt mig vara het.

Det här behöver du : 
800 gram nötfärs
1 stor gul lök
4 tomater
1 burk krossad tomat
2 pressade vitlökasklyftor
2 msk med oxfond
2 dl kallt vatten
2 msk tomatpure
1-2 msk sambal oelek ( beroende på hur stark mat du gillar)
1 förpackning med stora vita bönor
pudra lite chilipulver över innan servering.

 Gör så här : 

Finhacka lök och tomat och fräs mjuka, stek färsen klar och pressa ner vitlöken.
Rör ner tomatpure, tomatkross,och de vita bönorna,  fond, vatten och sambal oelek. jag hade två msk för jag gillar när det blir starkt 🙂 Låt puttra på svag värme, pudra ev över lite chilipulver innan du serverar med ris och en god sallad

0
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Vilket sammanträffande! Precis innan jag gick in här, sa min man att vi kanske skulle testa och göra en chili con carne till helgen 🙂
Perfekt, då kan jag testa din variant.

Och den som vill testa choklad är välkommen till min blogg!
Dagens i dag är tuttar i chokladmousse…

Sara på Vardag.nu
10 år sedan

Det finns verkligen många sätt att laga chili con carne… Och många sätt att äta den! Vi brukar hoppas över riset, lägga i mer bönor och äta med gräddfil och kanske lite bröd 🙂

annette
10 år sedan

hej, bara jag som stör dig så här dagarna innan ni ska iväg på semester, har en liten undran – jag ska bjuda på efterrrätt i helgen och tänker mig att bjuda på 3 saker på tallriken – din hallonpaj, kladdkaka och hemgjord glass, tycker du att det är en bra kombo? Och vad passar i så fall för glass till och har du något recept? Kikade på dina glassrecept men tänker att det kanske är bäst med en vaniljglass….
Ha det bäst!
kram annette

jennysmatblogg
Reply to  annette
10 år sedan

🙂 Du är så välkommen
Låter som en bra kombo och till det hade jag valt en vaniljglass.
Kram

Åsa
10 år sedan

Finns ju spännande recept på chili com carne med liten aning mörk choklad i! 🙂

Klara
10 år sedan

Hej är dessa recept du lägger in här och på veckomatsedeln är det billig mat?

jennysmatblogg
Reply to  Klara
10 år sedan

Förstår inte riktigt frågan?
All mat är naturligtvis inte jättbillig, men jag skriver mycket om vardagsmat – och det tycker jag väl endå är ganska billigt.
🙂

Klara
10 år sedan

Jo jag menar är det billigare mat än vad det annars är finns ju mycket dyr mat. Du strävar inte efter att få en lite billigare veckomatsedel? 😛

jennysmatblogg
Reply to  Klara
10 år sedan

Det skulle jag absolut kunna göra någon gång 🙂
Jag har nog mest tänkt att få en varierad matsedel- soppa, fisk, gryta, eller god sallad . . .

Lillemor
9 år sedan

En HEL MATSKED sambal oelek….finns det nån annan smak i den chili con carnen där du… jag har inte ens i en tsk av den i den där blomkålsgratängen jag testade du hade gjort o som jag älskar…o tycker ändå det blir lite för mkt…hahahahaha

Jenny Warsen
Reply to  Lillemor
9 år sedan

Hihi.. Det är såklart en smaksak, men en chili con carne ska vara het 🙂

christina
9 år sedan

Låter gott.men när har du i bönorna o hurlänge bör de koka..

Rosa
8 år sedan

Vill man ha den riktigt mustig så häll i en färdigkokt liten rulle bruna bönor. Blir så himla gott.

1 år sedan

så gott

Nästa inlägg

Fiskgryta

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x