Blåbärskladdkaka i långpanna

Nu kommer det omfrågade recept på kakan vi bakade i veckan. Och har du gott om blåbär, i frysen eller lätt till hands i blåbärsskogen. Då tycker jag att du ska baka den här goda och lättbakade kakan,  blir som en vit kladdkaka med smak av blåbär – extra enkelt då man gör den i långpanna.

Och fungerar utmärkt att frysa in.

IMG_0347

Det här behöver du till en ugnsform ( standardmått)

4 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
200 gram smält smör
3 tsk vaniljsocker
6-7 dl blåbär

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker poröst häll sedan i  även smöret.
vänd sedan ner mjöl och vaniljsocker i smeten.  Bred ut smeten i en långpanna / form till ugnen.
Strö bären jämnt över smeten och grädda den i cirka 20 – 25 minuter i mitten på ugnen
Låt kakan svalna något, och skär sedan upp den i lagom stora bitar.

2

25 responses to “Blåbärskladdkaka i långpanna

  1. Marianne skriver:

    Den är supergod. Gjort den flertal gånger.

    1. Louise skriver:

      Brynte smöret. Sååå gott!
      Sen hade jag hemmagjord blåbärssylt som är rätt syrlig. Blir bra kontrast till den söta kakan.

  2. annica skriver:

    Hej Jenny,

    hur mycket mjöl ska det vara 😀

    Trevlig lö/ Kram

  3. Veronica skriver:

    Ser jätte gott ut 🙂 Detta måste jag testa!

  4. jennysmatblogg skriver:

    Mjölet trillade visst bort.
    nu uppdaterat 🙂

  5. Ninni skriver:

    Ska ägg o socker vispas poröst först o sen i med smör eller ska både ägg, socker o smör vispas ihop tillsammans tro?

  6. annica skriver:

    Nu har jag bakat blåbärskakan, fast med glutenfritt, svårt med mjölmängden, men den blev super god!!! Mumma!!!

    Kram 😀

  7. Pauline skriver:

    Hej!! Är kakan lika god att göra en till två dagar innan den ska ätas?

  8. Hanna skriver:

    Hej Jenny! Super bra blogg! Jag gillar oftast inte blogg men nu har jag fastnat för din och besöker bloggen flera ggr om dagen. Nu vill jag prova att baka kakan men min fråga är då, ska det vara färska eller frysta blåbär?? Tacksam för svar! Kram Hanna

    1. Jenny Warsen skriver:

      Går bra vilket som. 🙂

  9. Marie skriver:

    Det här var en sjukt god kaka, tack!! Vi gjorde med frysta hallon o blåbär.

  10. Lisen skriver:

    Hej ska man smöra formen eller bakplåtspapper?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Smöra 🙂

  11. Julia skriver:

    Tror du man kan smälta ner vit choklad i den oxå?

    1. Jenny Warsen skriver:

      säkert jättegott 🙂

  12. Anna skriver:

    Hej! Testar att göra med hallon då jag inte hade blåbär hemma. Hoppas den blir god också! 🙂

  13. Anna skriver:

    Tog hallon då jag inte hade blåbär hemma. Dock räckte inte 25 min med min ugn, var helt rå när jag plockade ut den. Smaken var dock väldigt god så ska testa igen men med längre gräddningstid.

  14. Cilla skriver:

    Ska det inte vara något bakpulver i?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej 🙂

  15. Emelie skriver:

    Tack för ett supergott recept! Jag har en glutenallergiker hemma och bytte ut vetemjölet mot semper finmix. Dom blev jättegoda men alla blåbär sjönk till botten och det blev superkletigt.. vad gjorde jag för fel?

  16. Johanna skriver:

    Jag har bakat denna med blåbär och alla som år av den tyckte den var jättegod! Kan man byta ut blåbär mot frysta hallon?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂
      Roligt att ni gillade den

  17. Karin skriver:

    Är receptet avsett för en långpanna? Blir lite osäker på vad du menar med ugnsform med standardmått.

  18. Amanda skriver:

    Hej! Ska prova att göra denna kakan i helgen men undrar också vad en ugnsform i standardmått egentligen är? ?

  19. Louise skriver:

    Brynte smöret och tog lite syrlig blåbärssylt som jag hade i kylen.
    Sååå gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *