Rabarbersaft

Enkelt och så gott!

 

1 kg rabarber
1 , 5 liter kallt vatten
4 1/2 dl strösocker
1 st citron (saften)

Gör så här:
Tvätta och tärna ner rabarberna i en kastrull, mät upp vattnet och låt sjuda upp.
Det ska sjuda i ca 15 minuter ( rör inte om – då blir den grumlig )
Sila sedan saftenett par gånger och släng rabarberresterna.
Mät upp socker och citron i saften, och låt det sjuda upp igen, någon minut.
Kul sedan saften och häll upp i vackra flaskor.

Servera saften kall med mycket is och färska jordgubbar.

Barnen tyckte saften var jättegod 🙂 Så det var ju ett toppenbra betyg

Men nu är det dags att ställa mig och laga lunchen, barnen har röstat för kycklinglasagne.
Så det får det bli idag 🙂

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
7 år sedan

Super god saft !!

5 år sedan

Är den färdig att dricka el ska man spä den med vatten? Mvh jeanette

Jenny Warsen
Reply to  Jeanette
5 år sedan

Man ska spä med vatten

S.
4 år sedan

Hur länge kan man spara den? Eller den ska drickas inom några dagar?

Elin
4 år sedan

Kan man frysa denna saft?

Angelica Ryberg
1 år sedan

Hejsan! Jag har aldrig gjort saft förr så jag undrar vad du menar med ”Kul sedan saften och häll upp i vackra flaskor”.
Hur länge håller sig saften?

jennysmatblogg
Reply to  Angelica Ryberg
1 år sedan

Kyl 🙂 ska det stå

Emma
10 månader sedan

Hur länge klarar sig saften?

Valentina Karlsson
10 månader sedan

Kan någon svara på om det går att frysa saften, hur länge håller saften om man inte fryser det.
Tack för svaret

Erika
10 månader sedan

Hej hej 😊 jättegod saft. Hur länge klarar den sig i kylen?

Nästa inlägg

Bröllopsdag

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x