Rabarbersaft

Enkelt och så gott!

 

1 kg rabarber
1 , 5 liter kallt vatten
4 1/2 dl strösocker
1 st citron (saften)

Gör så här:
Tvätta och tärna ner rabarberna i en kastrull, mät upp vattnet och låt sjuda upp.
Det ska sjuda i ca 15 minuter ( rör inte om – då blir den grumlig )
Sila sedan saftenett par gånger och släng rabarberresterna.
Mät upp socker och citron i saften, och låt det sjuda upp igen, någon minut.
Kul sedan saften och häll upp i vackra flaskor.

Servera saften kall med mycket is och färska jordgubbar.

Barnen tyckte saften var jättegod 🙂 Så det var ju ett toppenbra betyg

Men nu är det dags att ställa mig och laga lunchen, barnen har röstat för kycklinglasagne.
Så det får det bli idag 🙂

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
7 år sedan

Super god saft !!

5 år sedan

Är den färdig att dricka el ska man spä den med vatten? Mvh jeanette

Jenny Warsen
Reply to  Jeanette
5 år sedan

Man ska spä med vatten

S.
4 år sedan

Hur länge kan man spara den? Eller den ska drickas inom några dagar?

Elin
4 år sedan

Kan man frysa denna saft?

Angelica Ryberg
1 år sedan

Hejsan! Jag har aldrig gjort saft förr så jag undrar vad du menar med ”Kul sedan saften och häll upp i vackra flaskor”.
Hur länge håller sig saften?

jennysmatblogg
Reply to  Angelica Ryberg
1 år sedan

Kyl 🙂 ska det stå

Emma
7 månader sedan

Hur länge klarar sig saften?

Valentina Karlsson
7 månader sedan

Kan någon svara på om det går att frysa saften, hur länge håller saften om man inte fryser det.
Tack för svaret

Erika
7 månader sedan

Hej hej 😊 jättegod saft. Hur länge klarar den sig i kylen?

Nästa inlägg

Bröllopsdag

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x