Godmorgon alla morgonpigga bloggvänner.
Jag tänkte att det kanske är lite trevligt när jag skriver dagens första blogginlägg så här tidigt på morgonkvisten, så att Ni kanske hinner med att läsa ett nytt inlägg lagom till morgonkaffet 😀
Dagens första lilla blogginlägg handlar om den här goda pastagratängen som vi lagade häromdagen.
Och det är även en perfekt maträtt om ni får lite pasta / köttfärssås-rester över :
Du behöver till en ungsfast form ca 5-6 personer :
8 dl kokt pasta
3 dl riven mozzarella
2- 3 dl creme fraiche
10 st Söta körsbärstomater
Köttfärsröran
500 gram köttfärs
1 gullök
smör
1/2 burk krossad tomat
1/2 dl chilisås ( mer eller mindre )
1 pressade vitlök
salt och peppar
( ev lite cayenne peppar, om Ni föredrar lite starkare mat )
Toppa med riven Mozzarella
Gör så här:
Koka pastan.
Skala och hacka löken, bryn den sedan mjuk i smör.
Bryn köttfärsen färdig, och rör ner krossade tomter, och chilisås.
Låt såsen puttra i en tio -tjugo minuter.
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Rör ihop den varma pastan med creme fraichen och blanda med köttfärsröran , bred ut i formen. Fördela körsbärstomaterna och strö sedan rikligt med mozzarella över.
Gratinera tills gratängen har blivit ordentligt tillagad fått en vacker färg.
Servera tillsammans med en god sallad
Hej!
Älskar din blogg:)!!
Har bara en liten fråga.. Ska mozzarella osten (3 dl) blandas i eller ska det strös ovanpå gratängen?
Med vänlig hälsning, Petra
Tack 🙂
Man kan göra som man vill, jag blandade runt lite, men mest till topping.
Tack för svaret
Hej gjorde gratängen idag..blir en repris på den..mycket god ..tog även en aning riven parmesan och basilika ovanpå – smaskens o tack för alla dina härliga recept!mvh fr skåne
Hej!
När det står 8 dl kokt pasta undrar jag hur många dl okokt pasta det är. Ser inga anvisningar på de pastaförpackningar jag har hemma.
Hej, dina recept är toppen
Hej, dina recept är toppen men saknar att det inte står för hur många personer det är tänkt till.