Kakor med chokladfyllning

 kaka

Det här behöver du till cirka 20 st:

5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk florsocker
200 gram rumstempurerat smör

chokladfyllningen:
80 gram smör
1 msk kakao ( minska på kakao:n om ni vill ha krämen lite ljusare )
3 msk grädde
1 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl.

Gör så här:
Rör ihop alla torra ingredienser till kakan i en bunke.
Tärna sedan ner smöret , och rör ihop till en deg.
Låt stå kallt i kylskåpet i ca 30 minuter.
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen i en kastrull,
låt sjuda / koka i 5- 10 minuter tills kolakrämen tjocknat.
Rulla sedan små kulor av den kylskåpskalla degen och lägg i forman ,
gör en urgröpning och fyll upp med chokladkräm.

Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 12- 15 minuter , eller tills de fått en vacker färg.

Nomi hade inte tid att hjälpa till och baka idag ,
hon har bara lekt med Molly hela förmiddagen :

Liten busunge 🙂

I eftermiddag står det Mamma & Thelma-tid på schemat. Vi ska åka in till stan och kika lite i butikerna,
och sedan blir det en  fika på något trevligt café 😀

0
Prenumerera
Notis om
20 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kicki
8 år sedan

Vad använder du för formar och hur många blir det?

jennysmatblogg
Reply to  Kicki
8 år sedan

Det är muffinsformar.

6 år sedan

Hur många blir det?

A-C
6 år sedan

har du något recept på en nutellafyllning istället för chokladfyllningen? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  A-C
6 år sedan

Dumle är gott att ha i dessa, och även karamelliserad mjölk 🙂 Nutella borde funka också 🙂

Sofia
6 år sedan

Lät himla gott!

Fin tröja på din dotter, får man fråga vilket märke/butik?

Jenny Warsen
Reply to  Sofia
6 år sedan

Tack snälla 🙂 Bilden är dock 3- 4 år gammal så jag tröjan finns kvar på Kappahl….

sandra
6 år sedan

Hej.
Jag undrar hur stora formarna är och hur många det blir

Jenny Warsen
Reply to  sandra
6 år sedan

Muffinsformar har jag – lite mindre än bullformar 🙂

Lina
6 år sedan

Ska testa! Funkar de att frysa in tror du?

Gabrielle
6 år sedan

Ser riktigt smaskiga ut! Hur många blir det? Ser inte det någonstans 🙂

Vidji
6 år sedan

Undrar också hur många det blir. Frysa ner funkar väl som det mesta annat som bakas?

Jenny Warsen
Reply to  Vidji
6 år sedan

Fungerar bra att frysa.
Det blir cirka 20-22 st

Sandra
6 år sedan

Hej! Tack för en inspirerande blogg! Undrar som många andra ungefär hur många det blir. Ska baka dem till jobbet när jag slutar så det hade varit jättebra att få veta! Tack igen!!

Jenny Warsen
Reply to  Sandra
6 år sedan

Cirka 20- 22 stycken 🙂

Elin
6 år sedan

Antagligen din fråga… Men hur vet jag att krämen har tjocknat?

linda
6 år sedan

Gjorde precis dessa kakor, men degen blev ju väldigt torr?! Spricker ju massa i kanterna när jag ska göra plats för fyllningen.

Jenny Warsen
Reply to  linda
6 år sedan

Känner man att degen blir lite för ”torr” så kan man rädda den med lite mer smör.

Louise
6 år sedan

Jag gjorde dessa idag, fyllde kolafyllningen ända upp till kanten vilket jag inte skulle ha gjort för det rann över på alla kakor ut över plåten så det blev en massa kladd bara 🙁 Så till nästa gång ska jag nog bara fylla hälften 🙂

Denise
4 år sedan

Så otroligt goda! Hade svårt att få chokladfyllningen ”rinnig” men det var inge fel på smaken för det 🙂
Tack för alla underbara recept <3

Nästa inlägg

Citronbakelser

20
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x