Citronbakelser

Hej igen .
Här har Nomi och jag varit och hämtat Melvin från förskolan och handlat.
🙂  Sedan hem och laga middagsmat och nu ska vi alldeles snart iväg och köra Thelma till dansen.

Men innan dess vill jag ge Er ett lättbakat alternativ till helgens fika:
För dessa fluffiga citronbakelser är nästan löjligt lätta att göra 🙂
Och godast att äta varma.

Du behöver till 4 stycken bakelser :

4 smördegsplattor
4- 6 msk Lemoncurd

Garnering : Florsocker

 Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Ta fram en ugnsplåt med bakpapper.
Lägg smördegsplattorna där och klicka ut lemon curd i mitten på dem.
Vik dem snett , så att de blir som små trekanter.  Och med hjälp av en gaffel klämmer du ihop kanterna.

Ställ in dem i mitten på ugnen , och grädda dem i ca 10 minuter ( eller tills de är fluffiga och gyllene bruna )
De kommer då att vara fluffiga och frasiga.

Pudra över florsocker och servera dem varma.

 

Smördegsbakelser går att fylla med princip vad som helst som är gott –
färska bär, sylt , vaniljkräm och choklad 🙂  osv

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kathrine
9 år sedan

Fyll med nutella

Anna
9 år sedan

Asså, jag är ju lite trög….sitter här och klurar…hur viker jag dom???? Smördegsplattprna är väl avlånga va? :)))

Jenny Warsen
Reply to  Anna
9 år sedan

Mina jag köper i frysdisken är fyrkantiga. Skär dem fyrkantiga annars bara 🙂

Nästa inlägg

Thelmas apelsinmarmelad

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x