Citronbakelser

Hej igen .
Här har Nomi och jag varit och hämtat Melvin från förskolan och handlat.
🙂  Sedan hem och laga middagsmat och nu ska vi alldeles snart iväg och köra Thelma till dansen.

Men innan dess vill jag ge Er ett lättbakat alternativ till helgens fika:
För dessa fluffiga citronbakelser är nästan löjligt lätta att göra 🙂
Och godast att äta varma.

Du behöver till 4 stycken bakelser :

4 smördegsplattor
4- 6 msk Lemoncurd

Garnering : Florsocker

 Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Ta fram en ugnsplåt med bakpapper.
Lägg smördegsplattorna där och klicka ut lemon curd i mitten på dem.
Vik dem snett , så att de blir som små trekanter.  Och med hjälp av en gaffel klämmer du ihop kanterna.

Ställ in dem i mitten på ugnen , och grädda dem i ca 10 minuter ( eller tills de är fluffiga och gyllene bruna )
De kommer då att vara fluffiga och frasiga.

Pudra över florsocker och servera dem varma.

 

Smördegsbakelser går att fylla med princip vad som helst som är gott –
färska bär, sylt , vaniljkräm och choklad 🙂  osv

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kathrine
10 år sedan

Fyll med nutella

Anna
10 år sedan

Asså, jag är ju lite trög….sitter här och klurar…hur viker jag dom???? Smördegsplattprna är väl avlånga va? :)))

Jenny Warsen
Reply to  Anna
10 år sedan

Mina jag köper i frysdisken är fyrkantiga. Skär dem fyrkantiga annars bara 🙂

Nästa inlägg

Thelmas apelsinmarmelad

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x