Thelmas apelsinmarmelad


Vi hade ju tänkt att köra in till stan igår, men det började regna så då valde vi nybygda Grand Samarkand istället. Där har man alla butiker under ett och samma tak. Perfekt 🙂 Thelma hittade blandannat ett par tuffa örhängen i cool färg som vi köpte.
Och sen fikade vi såklart på det lilla nya fiket

Thelma beställde in den traditionella chokladbollen, och jag gillar ju Budapestbakelse väldigt mycket – så det fick bli en sådan.

Och innan vi åkte till ”Grand Samarkand” så hann vi faktiskt koka apelsinmarmelad också,
den blev riktigt god.

Vi kokade marmeladen med syltsocker.
Och enklare än så kan det nog inte bli.

Vi hade :
1 kilo goda apelsiner.
5 dl vatten
1 kilo syltsocker

Så här gjorde vi :

Vi tvättade apelsinerna noga.
Sedan klyftade vi dem, och efter det så skar vi tunna skivor av alla apelsinerna.
Vi värmde upp en stor kastrull med vatten, och la alla tunna skivor där i.
Det kokade på svag värme i ca 1 timme.
Sedan höjde vi värmen och lät det koka upp med syltsockret  i ca 5- 10 minuter, innan vi tog bort kastrullen.
När marmeladen svalnat något hällde Thelma upp dem i fina burkar, som hon sedan dekorerade med snöre och lite tyg.

Men nu ska jag fixa fram frukosten och väcka alla barnen
vi hörs senare 😀

0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

Hejsan, ville bara säga att apelsinmarmeladen är den godaste jag har ätit och så enkel. Tack så mycket för detta recept!
Kram/Rita

jennysmatblogg
Reply to  Rita
4 år sedan

Åh vad roligt. Det ska jag hälsa Thelma 😀

Nästa inlägg

Citroncheesecake med hallonsås

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x