Pasta Bolognese

Godmorgon.

Vilken härlig vårdag vi hade igår. Hoppas detta underbara väder håller i sig!Och gårdagen innehöll förutom en långpromenad i solen med Molly och Thelma, både shopping och fika med en vän.En jättetrevlig dag med andra ord.

Dagens middagstips till er idag blir en Pasta Bolognese

Det här behöver du till 5-6 personer:
Pasta
500 gram köttfärs
Smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1-2 dl vatten
1 skvätt chilisås
1 morot
1 rotselleri
1 msk koncentrerad oxfond
Oregano
Salt och malen vitpeppar

Ev. mjölredning /Maizena

Gör så här:
Skala och hacka löken.
Skala och finhacka / tärna morot och selleri.
Smält smöret i en kastull / stekpannan och fräs grönskakerna & löken mjuka.
Bryn sedan färsen där i , tills den är färdig.
Rör i krossade tomater, chilisås, vatten, fond och smaka av med salt, oregano och peppar.
Vill du ha Bolognesen tjockare så gör en mjölredning eller använd maizena.
Låt sjuda i 20 minuter, minst, innan den serveras.
Glöm inte att riva över lite god parmesanost.

Serveras sedan tillsammans med en god sallad och pastan.

 

Smaklig måltid!  🙂

0
Prenumerera
Notis om
1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carola Forsmarker
6 år sedan

Tack för en god Bolognese, sellerin satte piff på det hela!

Nästa inlägg

Öländska kroppkakor

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x