Flygande Jakob

Idag blir det ”Flygande Jakob” här på matbloggen. En ganska typisk 80-talsrätt, dock valde vi valde att servera med färsk pasta till,
istället för det traditionella riset :

Du behöver till 5- 6 personer
Pasta eller ris
700 gram kycklingfile
smör
1 pkt bacon
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2-1  dl chilisås ( mer eller mindre efter eget tycke)
2 bananer
1 dl salta jordnötter

Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader
Skär kycklingen i skivor.
Bryn dem färdiga i smör, och lägg dem i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche , chilisås och grädde i en skål.
Stimla baconet och bryn det. Lägg på ett hushållspapper, så att överflödet fett rinner av.
Skiva bananerna och lägg ut över kycklingen, bred över chilisås- blandningen och ställ in alltsammans i ugnen.

Den ska stå i ugnen i ca 15 – 20 minuter , men efter halva gratineringstiden – ta ut och strö över bacon och jordnötter,
och ställ tillbaka i ugnen igen

 

Servera sedan detta till en god pasta eller ris.

 

 

 

Smaklig Måltid 🙂

 

2

7 responses to “Flygande Jakob

  1. Lina skriver:

    Mums !!

  2. Eva skriver:

    Vad brukar du krydda kycklingen med när du steker?
    Jag tycker det kan vara lite svårt att få nån god smak.

  3. Maria skriver:

    Lagade denna idag. Jättegod

  4. Calle skriver:

    prova SantaMarias Kycklingkrydda, det blir blixtergott!

  5. Camilla skriver:

    Supergod. Dock gjorde jag exakt detta recept till mig och min fästman och vi fick inte över så att vi inte kunde göra matlåda till båda. Så 5-6 personer stämmer inte alls tyvärr.

  6. Sandra skriver:

    Ska man vispa upp grädden tjock innan man har i chilisås och creme fraiche? ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag vispade inte… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *