Daries Minttårta

Det här behöver du :

200 gram smör
200 gram mörk choklad 72 %
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl

Chokladglasyr :
25 gram smör
1 dl vispgrädde
Ca : 20- 24  plattor after eight

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant ca 22-24cm
Smält smöret i en kastrull på svag värme,
bryt chokladen i bitar och rör ner. Rör om då och då. Låt svalna.
Vispa socker och ägg poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet.
Häll sedan smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 – 24 min – den ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan svalna, innan du lossar på den avtagbara kanten.
Låt kakan bli kall, stå i kylskåpet ca 1 timme.
Under tiden : Blanda smöret, aftereight och grädde i en kastrull på svag värme.
Låt  blandningen svalna , och bred sedan glasyren jämnt över kakan.

Chokladtårtan är riktigt god! 
Så jag rekommenderar att Ni prövar receptet så snart ni hinner!!
 

 

0
Prenumerera
Notis om
1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sagr
3 år sedan

Hej! Jag tänkte bara höra om man kan göra bottnen innan och frysa in?
Mvh Sanna

Nästa inlägg

Fyllda ostkorgar

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x