Köttfärslimpa med ost och bacon

 

Husmanskost är alltid gott tycker jag, och roligt när man kan förnya de gamla vanliga recepten,
med enkla medel. Och just köttfärslimpa tycker jag är extra roligt att laga, därför att det är lätt att variera med färskost, och olika kryddor. Och sedan är det ju bara så gott också

Sist så gjorde jag en ost-och bacon späckad köttfärslimpa, serverade med kokt potatis och brunsås :

Du behöver för 5-6 portioner  : 

1 kg köttfärs
smör
1 finriven gullök
2 ägg
1 dl ströbröd
1 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
nymalen peppar
1 tsk salt
2 askar med färskost ( smaksatt) och 1 pkt bacon.

Serveras med kokt potatis och brunsås

Gör så här:

Ställ ugnen på 175- 200  grader.
Blanda ströbröd, grädde, mjölk , salt och peppar i en skål.
Rör även ner bägge äggen i denna gräddblandning, och låt detta sedan stå och dra en stund.
Riv sedan ner löken och rör ner hela gräddblandningen ner i smeten med köttfärsen.
Dela köttfärssmeten i två delar, och platta sedan ut dem brevid varandra på plastfolie. ( Se fler bilder i länken nedan)
Strimla baconet och bryn detta, fyll köttfärssmeten med bacon och färskost. Och rulla ihop de bägge delarna till en köttfärslimpa.
Lägg i en smordform, och ställ in i ugnen i ca 40- 50 minuter.

Servera med kokt potatis och brunsås.

1

15 responses to “Köttfärslimpa med ost och bacon

  1. Karin skriver:

    Låter gott! Hur gör du så att inte limpan spricker sönder och merparten av osten rinner ut?

  2. Maria skriver:

    Hej
    Jag undrar var länken ligger. Med bilderna.

    1. Jenny Warsen skriver:

      På första sidan på bloggen. Klicka på Jennys Matblogg uppe på sidan)

  3. smulan skriver:

    Jag fattar fortf inte var bilderna ligger….

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vilka bilder menar du?
      Vill du komma till första sidan- och de andra recepten så klickar du på ”jennysmatblogg” överst på sidan.

  4. smulan skriver:

    I receptet m köttf. limpan står det ”se fler bilder i länken nedan” o det e det som jag inte riktigt fattar :))

  5. smulan skriver:

    Måste oxå passa på att tacka för ny inspiration i vårt kök tack vare din blogg!!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tack 🙂

  6. Jasmine skriver:

    Letar också efter bilder på receptet på köttfärslimpan

  7. Carola Forsmarker skriver:

    Tack för ett gott recept på köttfärslimpa!!

  8. Maria skriver:

    Jag hittar heller inga bilder.. Står väl fel i receptet för det verkar inte vara någon länk med flera bilder☺️

  9. Amanda skriver:

    Vilken smaksatt färskost använde du?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Olika varje gång. Den med vitlök är supergod, eller paprika 😀

  10. Slexandra skriver:

    En ask färskost är det 100 grams eller 200g?

  11. Tony Persson skriver:

    ja det här låter intressant jag tror jag har alt vad jag behöver och tänker nog prova på när jag nyktrat till MVH Tony

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *