Frisk ananaspaj

Pajdeg:
200 gram smör
1 1/4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 gram krossad ananas
2 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175  grader.
Rör ihop tärnat smör med socker och vetemjöl blandat med bakpulver.
platta ut degen i en form, med avtagbara kanter.

Rör ihop fyllningen, ananas, med ägg , cremefraiche, socker och vaniljsocker.
Fyll upp pajskalet och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Låt svalna något innan servering. Gott att servera glass till.

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pernilla Andersson
2 år sedan

Är det 500 g ren ananas eller vikten som står på burken?

jennysmatblogg
Reply to  Pernilla Andersson
2 år sedan

Den som står på burken.

Matilda
1 år sedan

Ananasen måste rinna av innan väl?

Nästa inlägg

Kladdkaka med kolatäcke

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x