Frisk ananaspaj

Pajdeg:
200 gram smör
1 1/4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 gram krossad ananas
2 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175  grader.
Rör ihop tärnat smör med socker och vetemjöl blandat med bakpulver.
platta ut degen i en form, med avtagbara kanter.

Rör ihop fyllningen, ananas, med ägg , cremefraiche, socker och vaniljsocker.
Fyll upp pajskalet och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Låt svalna något innan servering. Gott att servera glass till.

1

3 responses to “Frisk ananaspaj

  1. Pernilla Andersson skriver:

    Är det 500 g ren ananas eller vikten som står på burken?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den som står på burken.

  2. Matilda skriver:

    Ananasen måste rinna av innan väl?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *