Kladdkaka med kolatäcke

Det här behöver du :
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 gram smält smör

ströbröd och matfett till smörjning av form

Kola :
2 dl grädde
2 dl socker
2dl sirap

Serveras med grädde, eller glass.

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop samtliga ingredienser till kladdkakan, och häll över i en smord och bröad form.
Låt stå i ugnen mellan 14- 20 minuter , beroende på hur kladdig chokladkakan ska vara.
Ta en stor kastrull , och koka upp grädde, socker och sirap till kolatäcket.
Låt koka i ca 20 – 30 minuter under omrörning. Den ska inte bli för hård, utan bara sega till sig.
Testa hur seg kolan blir genom kultestet ( dvs. sänk ner en tsk med den kolan i ett glas vatten – så ser du hur seg den är. )
När kolan är färdig så brer du ut den över kladdkakan och låter sedan kakan svalan ca en halv timma i kylen/ frysen.

Serveras med grädde, och ev. lite färska bär för kakan är söt, men mycket god

2

3 responses to “Kladdkaka med kolatäcke

  1. Anita skriver:

    Hej
    Den här kakan ser helt underbart god ut. En fråga bara…Det står att jag ska röra ihop alla ingredienser och sedan låt stå 14-20 minuter. Jag förmodar att det är i ugnen den ska stå? Bara en kvalitetssäkring eftersom bakning inte är min starkaste förmåga. 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      I ugnen ja 😀

  2. Louise skriver:

    Fick inte kolan att tjockna vad kan jag ha gjort för fel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *