En krämig röra med file, svamp och pepparost

 

Här kommer ett litet tips på Nomis favoritmat:

För 4-5 personer

800 gram fläskytterfile / fläskfile
500 gram pasta
10 champinjoner
2,5 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 ask Cantadou 4 peppar
1/2 dl riven valfri ost
2 msk kalvfond
soya
salt och ev. peppar

Serveringstips: En god grönsallad och plommontomater

Gör så här:
Värm upp vatten och koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Putsa och skär fläskfilen i lagom stora grytbitar, bryn fläskfilen först  och sedan bryner du lätt de skivade champinjonerna,  låt detta sedan sjuda upp tillsammans med grädden. Rör sedan ner osten, cantadou och creme fraichen,  och sedan smakar du av med kalvfonden & salt & peppar. ( och ev. lite soya, för färgens skull )

Låt sjuda, och serveras med pastan och en god sallad.

 

1

2 responses to “En krämig röra med file, svamp och pepparost

  1. Elin skriver:

    ÅÅh vad underbart att jag hitta ett gott recept med pasta och fläskfilé. fast jag kommer göra några ändringar, istället för champinjoner tar jag kantareller och istället för kalvfond får det bli viltfond =) Ha en bra dag =) / elin

  2. Mia Åberg skriver:

    Mmmm, riktigt gott! Tack för en inspirerande blogg och alla ljuvliga recept. /Mia

Lämna ett svar till Elin Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *