Vitchoklad-pannacotta med citronmarinerade jordgubbar

 


Efterrätten räcker till ca 6-8 personer .

Detta behöver du.  :
10 dl grädde
4 1/2 st gelatinblad
1/2 dl strösocker
300 gram vit blockchoklad

Garnering :
1/2 liter Jordgubbar
1 Citron
Citronmeliss

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, så att de blir mjuka.
Häll upp grädden och socker i en kastrull och låt sjuda upp till det kokar ihop.
Ta av från plattan, och smält i blockchokladen och sedan när det svalnat ytterligare så rör du ner gelatinbladen. Rör ihop till en jämn och slät smet. Häll upp i en fin form.
Ställ in i kylen och låt svalna i 4 timmar.
Undertiden så ansar du jordgubbarna och pressar en stor citron över dem, rör om då och då – så att citronsaften fördelar sig.

Innan servering så dekorera med jordgubbarna och citronmelissen.

1

3 responses to “Vitchoklad-pannacotta med citronmarinerade jordgubbar

  1. Maja skriver:

    Måste de svalna i 4 timmar eller går det bra med typ 2½ , 3 timmar? :):)

  2. jennysmatblogg skriver:

    Maja,
    Den går att servera när den stelnat till.
    Ofta går det bra efter tre -fyra timmar

  3. Gabriella skriver:

    Hej
    Jag förstod inte riktigt hur den skulle serveras? Jag har alltid hällt upp i portionsglas tidigsre men detta ska serveras som en cheesecake ?!
    Bra blogg ska tilläggas ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *