Kakorna är lätta att baka och underbart goda , så har du inte bakat dessa tidigare . . . . Så måste du göra det nu.
Du behöver :
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
Garnering :
15 dumlekolor
15 st noblesse
15 st muffinsformar
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Tärna ner smöret och blanda ihop de torra ingredienserna i en skål innan du häller över detta i smöret. Arbeta ihop detta till en deg.
Rulla sedan till lagom stora bollar och placera ut i formarna ( jag la formarna i en ”muffinsform” för att kakorna inte skulle flyta iväg )
Platta till lite på degbollarna , och placera ut en dumle i varje boll. Grädda sedan i 10 – 12 minuter ( tills de är färdiga ) Och så fort de kommer ut från ugnen så lägger du en nobless på varje kaka.
Låt svalna något innan servering.
2
Går dessa bra att frysa?
Tack på förhand.
Andrea
Ja, det går utmärkt.
När stoppar du i dumlekolan? Innan eller efter gräddningen. .?
Tack för en super trevlig blogg.
Såg nu när..läste bara för fort…;-)
Lät väldigt goda men verkar stabbiga.
hittade denna blogg via fb oj vad gott allt verkar
Otroligt goda kakor bakade dom idag, men tog 1dl mer mjöl i smeten då jag har läst kommentarena dom blev perfekta ska bjuda svärföräldra på dom ihelgen
Tack för en underbar blogg 🙂
Så vansinnigt gott, smälter i munnen och snabba att göra, tack Jenny för receptet
Måste man ha noblesse? Går de bra utan?
visst går det utan, men de blir inte lika fina 🙂
Kan man göra dessa glutenfria??
Bakade dom idam, jummy!!
Hej! Jag testar mycket du lägger ut, väldigt goda bakverk o mat. Men dessa muffins var ingen hit, inte Heller gästerna eller barnen tyckte om dom 🙂 dom var alldeles för sööta, tyvärr! Vet inte om man kan utesluta sockret i själva muffinsen?
kan man istället kanske lägga en bit mörkchoklad med havssalt för att dom inte ska bli för söta? Alt strö lite havssalt över?:) verkar grymt goda i alla fall, överväger att baka till sonens dop:)
Har fått i uppdrag att provbaka dumlekakor UTAN Noblesse. VAD tar man ist f Nobless då? Ser annars jättesmarrigt ut! ?
Jag använde aluminiumformar istället för muffinsformar, prova det, de kanske ger mer stadga så kakorna inte rinner ut