Dumlekakor

Kakorna är lätta att baka och underbart goda , så har du inte bakat dessa tidigare . . . . Så måste du göra det nu.

Du behöver  :
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker

Garnering :
15 dumlekolor
15 st noblesse

15 st muffinsformar

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Tärna ner smöret och blanda ihop de torra ingredienserna i en skål innan du häller över detta i smöret. Arbeta ihop detta till en deg.
Rulla sedan till lagom stora bollar och placera ut i formarna ( jag la formarna i en ”muffinsform” för att kakorna inte skulle flyta iväg )
Platta till lite på degbollarna , och placera ut en dumle i varje boll. Grädda sedan i 10 – 12 minuter ( tills de är färdiga ) Och så fort de kommer ut från ugnen så lägger du en nobless på varje kaka.

Låt svalna något innan servering.

2

15 responses to “Dumlekakor

  1. Andrea skriver:

    Går dessa bra att frysa?
    Tack på förhand.
    Andrea

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja, det går utmärkt.

  2. Lollo skriver:

    När stoppar du i dumlekolan? Innan eller efter gräddningen. .?
    Tack för en super trevlig blogg.

  3. Lollo skriver:

    Såg nu när..läste bara för fort…;-)
    Lät väldigt goda men verkar stabbiga.

  4. Anna skriver:

    hittade denna blogg via fb oj vad gott allt verkar

  5. Anniz skriver:

    Otroligt goda kakor bakade dom idag, men tog 1dl mer mjöl i smeten då jag har läst kommentarena dom blev perfekta ska bjuda svärföräldra på dom ihelgen
    Tack för en underbar blogg 🙂

  6. Susanne Rastborg skriver:

    Så vansinnigt gott, smälter i munnen och snabba att göra, tack Jenny för receptet

  7. Linda skriver:

    Måste man ha noblesse? Går de bra utan?

    1. Jenny Warsen skriver:

      visst går det utan, men de blir inte lika fina 🙂

  8. Louise skriver:

    Kan man göra dessa glutenfria??

  9. lela skriver:

    Bakade dom idam, jummy!!

  10. Jeanette skriver:

    Hej! Jag testar mycket du lägger ut, väldigt goda bakverk o mat. Men dessa muffins var ingen hit, inte Heller gästerna eller barnen tyckte om dom 🙂 dom var alldeles för sööta, tyvärr! Vet inte om man kan utesluta sockret i själva muffinsen?

  11. Petra skriver:

    kan man istället kanske lägga en bit mörkchoklad med havssalt för att dom inte ska bli för söta? Alt strö lite havssalt över?:) verkar grymt goda i alla fall, överväger att baka till sonens dop:)

  12. Kerstin skriver:

    Har fått i uppdrag att provbaka dumlekakor UTAN Noblesse. VAD tar man ist f Nobless då? Ser annars jättesmarrigt ut! ?

  13. Linda skriver:

    Jag använde aluminiumformar istället för muffinsformar, prova det, de kanske ger mer stadga så kakorna inte rinner ut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *