En kyckling- och avokadogryta

Och så var det den här kyckling- och avokadogrytan som vi  åt här hemma nu i veckan,
jag tyckte den var både god och lätt att göra, men det är ju en fördel om man gillar avokado såklart :


Detta behöver du till 4 personer :
Pasta
500 gram kycklingfileé
smör
2 stora avokado ( 1/2 – sparas till garnering )
2 tomater
1/2 purjolök eller 1/2 rödlök
2 msk kycklingfond
3 1/2 dl grädde
ca 1/2 pkt med fårost/fetaost/ getost
ev. maizena
Salt och peppar

garnering : valnötter och avokado

Gör så här:
koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Dela kycklingen i mindre grytbitar, och bryn dem sedan i smör,
när kycklingen är färdig så tillsätter du grädden och fonden. låt sjuda upp i ett par minuter
Skiva upp löken, avokadon och tomaten i lagom stora bitar , och häll ner detta i grytan :

låt detta sjuda upp på svag värme, och smaka av med salt och peppar.
Vill du ha en tjockare sås så reder du av med maizena.
Till sist smular du ner fetaosten, och den ska bara smälta innan det är dags att servera grytan, med god pasta.

Serveras med en stor sallad, och toppa med avokadoskivor och lite grovhackade valnötter.

Nu önskar jag er en riktigt fin kväll…

 

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *