Gryta med torsk & lax

Ett grått och regnigt Växjö mötte oss i dag, så vad är inte godare då än en soppa.
Nu är jag så taggad på att dyka ner i receptberget och prova nya roliga recept.
Soppa med gott bröd funkar lika bra till vardags som till fest.

Det här behöver du till 4 personer :

1 gul lök
1 msk olivolja
4 msk hummerfond
1 msk tomatpure
4 st morötter
4 st potatisar
7 dl vatten
10 körsbärstomater
1 näve med sockerärtor
300 gram torsk & lax
1 kruka dill
salt  +lite cayenne
2 dl vispgrädde
räkor

Gör så här : 
Skala och hacka lök, potatis och morötter i småbitar.
Hetta upp en kastrull och fräs rotfrukter, sockerärtor + lök en liten stund , häll ner tomatpure, dill, fond och vatten. Låt sjuda upp till potatisen är mjuk. Vänd då i tomaterna & Skär lagom små bitar av torsken och vänd ner, låt sjuda i 5- 7 minunter eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med lite salt, fiskkrydda och lite cayenne. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och toppa med räkorna.

Serveras genast.

1

2 responses to “Gryta med torsk & lax

  1. Lotte skriver:

    Fiskkrydda, finns det på burk bland vanliga kryddor? Soppan ser himla god ut 🙂
    https://lotte4.blogspot.se

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja, jag tror det är knorrs 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »