Nutellakladdkaka

Startar upp morgonen med detta pastellsöta inlägg.
Nutellakladdkaka från min senaste kakbok. Fotograf Ulrika Pousette 

Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
150 gram smält smör
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa med flingsalt
1 dl rumsvarm nutella

Garnering : Florsocker

Gör din chokladiga kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något.  Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, rör sist ner smöret & nutellan. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter.  Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och förvara svalt i kylskåp i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Pudra över florsocker innan garnering. Här använde jag en spetsduk som jag la över innan jag pudrade. Blev supersnyggt mönster.

1

3 responses to “Nutellakladdkaka

  1. Jemima skriver:

    Låter supergott, något att prova i helgen kanske:)

  2. Laila skriver:

    Åhh så gott =) I går bakade jag Lussebullar utan Socker, Vetemjöl och Smör =) Lite ”nyttigare” variant alltså. Så gott och de blev jättesaftiga och goda =) Recept finns här: https://laila.mabra.com/lussekatter-utan-vetemjol-socker-och-smor/

  3. Anne skriver:

    Så fint med mönstret! Måste prova denna kladdis. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »