Hoppas ni har en riktigt fin första advent

 

God kväller, 

Vi startade dagen med sovmorgon och en adventsbrunch, så gott att slippa stressa med frukosten nu när det är helg. Kollade på julkalendern via play, och plockade i ordning. Jag har jobbdag & intervju här i Kalmar under morgondagen så jag stannar kvar. När resten av familjen åkt så städade jag huset, och tömde garaget på tomkartonger, nu inväntar jag fikagäst. Det är goa Marika som har bloggen inredningsfrun som alldeles snart kommer hit på en kaffe. Kul när man får chans att lära känna nya trevliga människor.

I kväll så bokade jag in en middagsdejt med min barndomsvän Susanne. Vi har känt varandra sedan lekis, och även om vi inte hinner träffas så är det precis som vi setts varje dag. Men nu har vi träffats på flera veckor, så jag smsade henne innan och kollade om hon hade tid. Så middag med gammal bästis är bokad, check.


Julpyntade även lite utomhus under den gångna helgen. Nu fattas bara snö, ryser nästan bara av tanken på hur vackert det kommer bli!  Sen har jag har fått lite upprörda mail från läsare som tycker att det är fruktansvärt att jag börjar julpynta med gran redan. Nu tycker jag inte att det är så mycket att brusa upp över, utan jag väljer att njuta hela advent av min gran. Hur ni gör får ju ni bestämma 🙂 Sen läste jag i kvällstidningen att folk som börjar julpynta tidigt är lyckligare än de som inte gör.
Det tror jag på!


Plus att jag vet att det smittar av sig på mina vänner, släkt och er att pynta allt tidigare 😉
Härligt ju, passa på att njuta av allt ert fina julpynt. Det är ju ändå så kort tid det här med jul.

Kram kram 

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
G
6 år sedan

Äsch, klart man ska få börja pynta med gran när man vill! Hör o häpna – hemma hos oss pyntade vi med gran redan förra helgen! Vi väntar en liten decemberbebis o ville att allt skulle vara klart innan bebisens ankomst 🙂 Trevlig första advent!

Marie Cederquist
6 år sedan

Pynta på med granris, det är SÅ fint hela december ovh lite till??.

anna
6 år sedan

folk som gnäller är bara så avundsjuka hur fint det blir när du pyntat, vi är lyckligast som älskar detta´
fota mer bilder du pyntat, du är duktig

anne
6 år sedan

tycker det är s å mysigt med jul.
Själv tar jag in gran imorgon.
Folk får göra som dom vill.

Elin
6 år sedan

Hur kan man ”rasa” över något sådant?! Folk är verkligen dumma i huvudet. De kanske kan bli upprörda över svältande barn eller djurplågeri istället, kan man tycka.
Pynta på du! 🙂

Anne-Li
6 år sedan

Haha, som jag sagt sista veckorna, det är inte konstigt det är krig i världen när inte ens folk kan komma överens hur julen ska firas ( inkl min egen för första ggr på typ 30 år…). Var o en gör som man vill. Själv vill jag göra som förr, ha ljusstakar o stjärnor o lite blommor uppe nu i advent, julpyntar o sätter upp gran lillejulafton o plockar sen inte bort ngt förrän tjugondag knut. Tendens bland yngre är väl o ”jula” hela advent o sen bort med allt till nyår. kram

Jenny
6 år sedan

Jagj gjorde nästan allt julpynt klart för ca 1 v sedan och hör och häpna…även granen! Det stämmer att man blir gladare av att se detta och får ett lugn inom sig.
Detta är såklart olika från person till person så jag skulle ALDRIG ens kommentera om och när någon pyntar. Nu var jag däremot tvungen att svara. Om du som inte har något annat att tänka på eller kommenteta, börja jobba inom vården som jag gör. Då får du en helt annan syn på livet! Tack för mig och GOD JUL alla! Ja tänk…jag skriver God Jul redan. ? Tiden går snabbt och även livet. Så NJUT medans du kan och tänk mindre.

Lotta
6 år sedan

Klart man får pynta är man vill och har tid. Jag satte upp adventsstjärnor en vecka tidigt i år och oj vad mycket irritation det blir. Men alla gör väl som de vill tänker jag. Sen har jag under åren kommit underfund med att det är ju själva adventstiden som är mysigast. Alla förberedelser och att få pynta och pyssla. Sen när själva julafton kommer då är ju allt liksom över.

Nästa inlägg

Veckomatsedel

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x