Daimfudge

Grymt god Daimfudge.
Denna måste ni prova.

img_0488 img_0533

Du behöver till cirka 25-30 bitar :
3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
200 gram mjölkchoklad med Daim

Topping: 2 hackade dubbeldaim

Gör så här:
Klä en form cirka 15*15 med bakplåtspapper. Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader. (Använd termometer) Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör tills smeten är jämn och blank. Vänd upp fudgesmeten i formen. Strö över hackad daim. Ställ sedan kallt över natten.

Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv, eller degskrapa.

img_0580

8
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Viktoria
7 år sedan

Så smarrigt! Ser ut som du dekorerat m daim, har du det?

jennysmatblogg
Reply to  Viktoria
7 år sedan

Ja 🙂

Therese
7 år sedan

Kan man frysa in dom???

jennysmatblogg
Reply to  Therese
7 år sedan

absolut 🙂

Sofie
7 år sedan

Hur är det tänkt att den ska stelna? följde receptet efter konstens alla regler men är bara ett enda kladd trotts att den stått kallt i 2 dygn..

jennysmatblogg
Reply to  Sofie
7 år sedan

Attans vad trist.
Men stelnar den inte så var den inte uppe i rätt gradantal.

Louise
2 år sedan

Kan man göra kulprov?
Äger ingen stek termometer

Nästa inlägg

Julpyssel

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x