Cupcakes med nutellafrosting

Idag är det ingen vanlig dag, är det Jacobs 17 års dag. Hurra hurra hurra. Vi väntar hem släkt och vänner för lite smörgåstårta & fika. Bland annat dessa cupcakes, med massa choklad och extra allt.  Jag bakade ljusa muffins / cupcakes för att det skulle bryta av mot allt det chokladiga. Vi provsmakade dem igår och de fick mycket väl godkänt, eller ett A som det ju numera heter.
 img_6036 img_6046

Jag gräddade mina cupcakes i stabila muffinsformar. Sen lät jag dem svalna innan jag placerade dem i dessa snygga formar. Det kanske hade gått att grädda i dem, men ville inte förstöra dem, så därför vågade jag inte chansa. 

Till 12-13 muffins: 
50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör dina cupcakes så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Fyll upp formarna lite mer än 3/4 med smeten.  Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 10-15 minuter, tills de har fått vacker färg. Låt dem svalna innan du spritsar nutellafrosting på dem.

Nutellafrostingen: 
50 gram smör
125 gram färskost
2 dl kylskåpskall nutella
2 dl florsocker

Gör din frosting så här:
Ta fram smöret så att det hinner bli rumsvarmt, lägg i en skål tillsammans med färskosten och vispa ihop detta med en elvisp. Tillsätt nutellan, och florsockret och vispa ihop alltsammans till en slät smet. Ställ kallt i 20 minuter innan du spritsar ut det på de svala cupcakes:en. Dekorera med valfritt strössel eller godis.

1

11 responses to “Cupcakes med nutellafrosting

  1. Linda skriver:

    Vart är de otroligt fina muffinsformarna köpta?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Rusta 🙂

  2. Petra skriver:

    Ha så kul!
    Blir avis!!

  3. Sandra skriver:

    Vilket godis har du dekorerat med? ?

  4. Kia skriver:

    Grattis!
    Får vi se kort på födelsedagsbarnet?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack,
      Men Födelsedagsbarnet gillar inte att vara med på min blogg 🙂
      Så jag respekterar det även om jag gärna hade sett att han ville vara med på bild. Fast samtidigt förstår jag honom, det är en miljon läsare här i veckan… Det är rätt mycket 🙂

  5. Anne skriver:

    Grattis på födelsedagen Jacob!
    Jättefina cupcakes, ser väldigt goda ut.

  6. Rosa skriver:

    Det går att grädda muffins direkt i formarna. Jag har testat. Däremot så gick det inget vidare att frysa ner de som blev över. Då blev formarna mjuka o lite sladdriga.

  7. Daisy skriver:

    Hej, skulle du kunna rekommendera mig vilken färskost och vart man kan köpa det? Tack

    1. jennysmatblogg skriver:

      philadelphia 🙂

  8. Monica skriver:

    Måste prövas, nyfiken:) äter man dom med sked eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »