Kripsiga krämiga nutellapraliner

Gillar ni nutella, då MÅSTE ni göra dessa… måste…
Det är rena nutellahimlen.

För fler busenkla godistips följ mig på instagram : @jennysmatblogg

IMG_3512 (1)
IMG_3500

Det här behöver du till 25-30 praliner:
25-30 st hasselnötter
350 gram nutella

Garnering:
200 gram mjölkchoklad
75 gram finhackade hasselnötter

Gör så här:
Ställ in nutellan i kylen eller frysen en stund innan, så är den mer lätthanterad. Rosta under tiden hasselnötterna, på 180 grader i ugnen. Bara några minuter så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna ta bort de skalen som lossnar av nötterna.
ta fram nutellan från kylen/ frysen. Detta moment är kladdigt, men håll ut 🙂
Ta ungefär en halv msk till varje nöt. tryck in nöten och baka ihop till en hyfsat rund boll. Lägg i en form med bakplåtspapper. Och ställ sedan in alla i frysen. Under tiden så smälter du chokladen låt svalna, annars kan den få problem att fästa på nutellan. Och rör ihop chokladen med de hackade nötterna, ta fram nutellabollarna och chokladdoppa dem. Och lägg tillbaka dem på bakplåtspapper, låt chokladen sedan stelna innan du servera dem.

Nya favvogodiset

IMG_3542

4
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Hej, tack för många härliga nutella recept, tänker ej prova dem imorgon. I Finland som jag bor firar vi imorgon runebergsdagen. Den firar vi med runebergs-bakelse. En punch/mandel dränkt kryddkaka som garneras med hallonsylt och sockerkräm. Det låter kanske inte så frestande men den är riktigt god. Googla gärna Runebergstårta. 🙂

8 år sedan

Tyvärr är det fler än mina barn som är allergiska mot nötter därför vill jag tipsa om denna supergoda nötfria Nutella http://mat-ro.blogspot.se/2015/11/notfri-nutella.html

Min äldsta dotter, som tål nötter, sa första gången hon smakade den nötfria varianten ”Den är ju mycket godare än vanlig Nutella”. Toppbetyg alltså!

7 år sedan

Hej!
Kan man frysa dessa nutelapraliner?

jennysmatblogg
Reply to  Katarina
7 år sedan

Japp

Nästa inlägg

Krämig carbonara med bacon& kyckling

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x