Pasta & tomatsoppa toppad med ost

Hej där,
Ett litet tidsinställt inlägg medan vi är iväg i Kalmar & julhandlar maten & de sista klapparna. Vi tänkte också kika på ny bäddsoffa till vardagsrummet uppe, men tycker det är svårt att hitta fina i skapliga priser.  Jag bjussar så länge här på en ny vegetarisk rätt, en enkel & god tomatsoppa. Toppad med ost blir så galet gott när den smälter ihop med soppan, yummi yummi.

Soppor

Det här behöver du till 4 personer :
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 burkar med fylligtomatkross
1/2 tub  tomatpure
1 liter vatten
1 1/2 st grönsaksbuljongtärningar
1/2 msk med socker
salt & peppar
cayenne

al dente pasta
riven ost

Gör så här:
Finhacka löken och lägg i en kastrull med olivoljan, och pressa ner vitlöken. Och fräs på svag värm tills löken blir glansig. Tillsätt tomatkrossen, tomatpuren, och vatten samt buljongtärningar. Låt sjuda sakta i cirka 30 minuter, under omrörning då & då. Smaka av med salt , peppar & cayennepeppar. Mixa soppan så slät som du vill ha den, och vänd sist ner pastan som du kokat al dente.
Häll upp i serveringsskålar och riv över din favorit ost.

Smaklig spis.

IMG_9625

3

8 responses to “Pasta & tomatsoppa toppad med ost

  1. smulan skriver:

    Go’kväll
    Gjorde ”din” ostsoppa häromdan. MUMS, säger hela familjen.
    Men en fråga…tänkte göra din lingonsill. Undrar, vad är egentligen skillnaden mellan creme fraiche o gräddfil?? Vet du? Läser man innehållsförteckn. verkar det vara samma…högpast. grädde o mjölksyrakultur…Då borde man kunna ha 3 dl av den ena o inte behöva 1,5 dl av var o en, eller???
    En väldans God Jul önskar jag alla Jennys-mat-blogg-läsare

    Helene

  2. Mysan skriver:

    Mums, ser gott och värmande ut 🙂

  3. Ann-Marie L skriver:

    Jag och min yngsta dotter älskar det tomatsoppa med pasta i så det här måste vi ju prova.

  4. Ann-Marie L skriver:

    Glömde säga grattis i efterskott

  5. Saradenraraa skriver:

    Låter underbart! Kan man ta vilken pasta som helst?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja absolut 🙂

  6. Lisa skriver:

    Undrar vad fyllig tomatkross är?
    Någon spec ?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Te.x Mutti.
      Lågprismärkena är ofta blaskiga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »