Den godaste kladdkakan ever

Ärdet något som blir särskilt ”gillat” på Facebook och instagram : @jennysmatblogg så är det just kladdkakor i alla dess former. Och den bästa av de bästa är  just denna om du frågar mig, det e den gooooodaste kladdisen du kan tänka dig. Jag har bakat mängder av chokladiga kladdkakor och vågar  påstå att denna är den bästa jag gjort.

Det är ett helt eget framprovat recept- men låna det gärna 😀  och har du en blogg- glöm inte länka. Tack.

IMG_5594

Det här behöver du för att baka kladdkaka :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )

Topping : Rice crispies + 120 gram mjölkchoklad

 Gör så här:
Den karamelliserade mjölken hittar ni i vissa affärer vid bakprodukterna , annars går det bra att koka egen. Om du anv dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka burken. Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken.  Detta  moment kan förberedas redan dagen innan, förvara den kokta burken i kylskåp sen.
Nu kan du börja med kladdkakan : Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.Kladdkaka

1

159 responses to “Den godaste kladdkakan ever

  1. al68 skriver:

    Håller verkligen med dig, så sjukt god. Bakade denna och tog med mig på skidsemester, fick högsta betyg från ALLA. Så sugen jag blev nu. Ha en skön onsdag, kram kram

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, choklad kola och krispigtopping Mmmmm…. skulle nog kunna äta denna till frukost, lunch och middag utan att tröttna. Mums

  2. sara skriver:

    skulle du kunna lägga ut recept på en god tårta utan choklad eller bakelse? Min son fyller ett & vill gärna ha något som är utan choklad då min pappa är jätte allergisk mot choklad!

  3. Rebecca skriver:

    Gott, den kanske man skulle göra till fredagens kalas. Hur lång tid innan tycker du att man ska göra den för bästa resultat?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Gärna kvällen innan 🙂

  4. D skriver:

    Hur mycket är ”en burk”?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      400 ml 🙂

  5. Sara skriver:

    Hej!
    Har märkt att de blir stor skillnad på om man sätter ugnen på varmluft respektive ”vanlig” över och undervärme. Vad kör du på när du gör denna kladdkaka?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag har vanlig ugn när jag bakar.

  6. Tilde skriver:

    Hej!
    Ska prova denna idag tänkte jag…hur stor form använder du?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Cirka 22-24 cm

  7. Rosor och ruiner skriver:

    Gjorde den här för ett tag sen o kan intyga att den var god!

  8. tess skriver:

    You’re killing me :). Åhhh vad jag älskar din blogg! De. Är så ”normal”. Inte massa konstigheter utan bara inspiration till massa gott! Vissa mat- och bakbloggar får liksom över styr och det blir för komplicerat! Här är det liksom en liten lagom utmaning och jag vill göra allt du visar :). Detta blir en påskkaka!!!

    Hmmm ser nu massa stavfel i min kommentar men skriver på paddan och knepigt nog kan jag inte justera….men du förstår nog vad jag vill säga haha.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀

  9. Åsa skriver:

    Åååå vad den ser god ut, måste baka den nästa gång vi har middagsgäster 🙂 Tycker om att läsa din blogg och se allt du lagar och bakar. Men en sak undrar jag, hur kan du vara så smal och ha så snygg kropp när du bakar så mycket gott och maten du lagar alltid innehåller Philadelphiaost, grädde och cremefraich? Jag gör allt för att gå ned lite i vikt och hela tiden tänka på vad jag äter. Orättvist 😉
    Tack fär en härlig blogg!
    Kram Åsa

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Oj vilket smicker- där växte jag nog en meter 😉 Jag tror på att äta allt och när man vill. Men att äta lagom & någolunda efter tallriksmodellen.
      Jag trivs med min vikt, men visst en och annan promenad i veckan krävs för att kunna provsmaka alla kladdkakor jag bakar 😀

      Kram

  10. Sofia von Porat skriver:

    Kladdkaka är bland mina favoriter, finns så många mumsiga varianter, den här ser jättegod ut 🙂

  11. Lana Kobzareva skriver:

    Hello,
    can You Please send to me thia recipie in English version,
    I dont understand correct baking process,
    Thanks in advance
    regards
    Lana

  12. Lillamamma skriver:

    En liten fråga….ska man ha på choklad blandningen innan kylning eller efter kylning? Kan man göra den på fm och äta den på kvällen? Tror inte att jag klarar av att vänta till dagen efter 😉

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Det går att göra vilket som – med chokladblandingen.
      Jag gjorde den medan kladdkakan svalnade i kylskåpet.

      Minst 4 timmar skulle jag säga att den behöver- men det är klart en smaksak 😉

  13. Linda skriver:

    Hej!
    Tyckte den såg väldigt smarrig ut, å tänkte jag skulle göra den med glutenfritt mjöl istället 🙂 men så skulle jag köpa Rice crispies idag, å då innehåller det kornmalt 🙁 så det kan inte vi äta. Har du något tips vad man skulle kunna ta istället, som är glutenfritt??

  14. :) skriver:

    Till linda nedanför! Jag tycker att cornflakes är goda i choklad! Det finns glutenfria cornflakes på min Ica så det kanske är ett alternativ!

  15. Rebecka skriver:

    Smaken var helt fantastisk! Men tyvärr fanns det inte en chans att göra snygga bitar då den var helt rinnande trots 30 min i ugnen och en natt i kylen. Vad kan jag ha gjort för fel? :/

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Min form är cirka 22- 24 cm .Kan du ha haft en mindre så skulle den kanske varit inne ytterligare några minuter….

  16. Snuttan skriver:

    Jag gjorde denna goda kladdkaka i dag och bjöd mina närmaste på, dom verkligen älskade den!! Följer din blogg varje dag, tycker att den är toppen!

  17. Johanna skriver:

    Hej Jenny,
    tror du man kan göra denna i typ muffinsformar istället?
    Tänkte nämligen ta med den på en utflykt…

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag vet inte…, jag brukar ha bakpulver när jag bakar kladdkakemuffins… ?
      Om du provar får du återkomma om resultatet 🙂

  18. Anette skriver:

    Hej! Du skriver att man ska breda ut kolacremen, menar du då bara den karamelliserade mjölken, eller ska den blandas med nåt mer?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Den karamelliserade 🙂

      1. Anette skriver:

        Tack! Tänkte testa i morgon. Låter väldigt gott!

  19. Käthes Mode & Shopping skriver:

    Tack för ett receptet, jag lånade det här: http://www.kladdkakan.nu/kladdkakerecept/kladdkaka-med-karamelliserad-mjolk/
    Låter verkligen supersmarrigt. 🙂
    http://www.kathe.nu

  20. Emm@ skriver:

    Har precis bakat denna till kvällens lördagsmys. Ska bli smaskens!

  21. Lina skriver:

    Jag har oxå precis gjort denna 🙂 ska bli gott till Eurovision ikväll när den stått till sig kylen 😀

  22. Fia skriver:

    Hej,

    Tack för världens bästa bakblogg. Har provat flera av dina recept å allt är bara magiskt gott (tycker mina gäster också

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Det lät konstigt. Men prova att höja värmen något då kanske? OCh ha den innen fem minuter längre. Det skiljer sig alltid litefrån ugn till ugn.

      Lycka till !

  23. Jenny skriver:

    Serverade denna med lemoncurdgrädde till – magiskt gott!!!

  24. Erika skriver:

    Hej. Ser riktigt gott ut 😀
    Men du jag fundera på en sak… kan man ta kolasås som man har till glass istället för att hålla på med mjölken?
    Tack på förhand!

  25. Lola skriver:

    Verkligen jättesmaskig 🙂 Affären hade inga ricecrispies så jag tog kina puffar och blandade ut mjölkchokladen med lite grädde så det blev mer som tryffel. gott gottigott gott Tack för många bra recept 🙂

  26. Emelie skriver:

    Hejsan. Jag testade att ha i lite jordnötter tillsammans med kolasåsen! Har inget att jämföra med men var otroligt gott 😉

  27. Amanda skriver:

    Ska den serveras kall?

    1. Jenny.W skriver:

      Kall / ljummen 😀

  28. Madeleine Samuelsson skriver:

    Jag älskar dina recept men tycker att det syns lite dåligt med den grå texten. Iallafall när man använder mobilen..

    1. Jenny.W skriver:

      Det har jag aldrig hört innan – har du en iphone?
      Jag mailar mina tekniker.

      1. Emma skriver:

        Syns dåligt med min Samsung också tyvärr :/

        1. Jenny.W skriver:

          Teknikerna tittar på detta. Det är nog just samsung telefonerna…

          Hoppas det löser sig snart.

  29. Petra skriver:

    Det lät väldigt gott, tror du det är möjligt att göra den i portioner, muffinsformar till exempel?

  30. Tanja skriver:

    Koka i tre timmar låter väldigt jobbigt. Måste man inte fylla på med vatten hela tiden då? Funkar det att använda kolasås som man har till glass tro? Den ser otroligt god ut 🙂

    1. Jenny.W skriver:

      Det finns färdigkokt nu att köpa , den heter karamelliserad. Kolla i bakhyllan.

  31. Sofia skriver:

    Denna ser väldigt god ut, ska jag absolut prova

    1. Jenny.W skriver:

      Ju mindre luft som kommer ner i smeten ju krämigare blir den 🙂

  32. Nicole skriver:

    Hej:) om man köper karamelliserad mjölk hur gör man då kolasåsen?

    1. Jessica skriver:

      Om man kokar kondenserad sötad mjölk i 3h så blir det som kolasås (gudomligt gott!) eller som man också kan kalla det för karamelliserad mjölk, kallas även för dulche du leche 🙂

    2. Jenny.W skriver:

      Karamelliserad är klar kolasås 🙂

  33. Linda skriver:

    Kladdig är i ugnen nu. 🙂
    Bröade formen med finmixade salta jordnötter. Tänkte byta ut ricecrispisarna mot salta jordnötter med. Älskar salt ihop med choklad och nötter ihop med choklad är alltid en vinnare. 🙂

    Tack för en superblogg. 🙂

  34. Maria skriver:

    Går det att frysa den?

  35. tania skriver:

    Hej!

    Gör denna nu och den har nu stått i ugnen i ca 32 minuter.. Den e fortfarande väldigt lös o har inte stelnat till något på toppen. Vad kan vara fel?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Har du haft den inne så länge och har rätt temp så ska den var klar. Den ska var rätt lös i mitten, den stannar till sig i kylskåpet. Låt dens stå där i minst två timmar. 🙂

  36. Malin skriver:

    Hej! Om man använder sig av karamelliserad mjölk på burk, ska den då kokas i tre timmar också? 🙂

    1. Sandhra skriver:

      Nej den ska inte kokas om det står karamelliserad på den för då är den redan kokad och klar. Endast om det står kondenserad mjölk som du ska koka?

  37. Jeanette skriver:

    Funkar det med glutenfritt mjöl tro? Verkar magiskt god!!!!

  38. Lotta skriver:

    Mannen fyller år imorgon så detta får bli hans födelsedagstårta kan knappast bli bättre
    Tack för alla dina härliga recept/Lotta

  39. Desirée skriver:

    Är det bäst att ha den ute ur kylen en stund innan servering eller serveras direkt från kyl? 🙂
    Tack för inspirationen !

  40. therese skriver:

    Kan man använda någonting annat än rice crispies till toppingen? Eller är det flingorna du menar? Kändes onödigt att köpa ett helt paket då..

  41. elin skriver:

    Hej! Tänkte baka denna ikväll, men måste fråga en sak.Då du skriver rör i hop ägg och socker, menar du vispa tills det blir vitt och fluffigt? Eller bara röra snabbt?

  42. Desirée skriver:

    Rör med slev eller liknande till det blandats ihop

  43. Sanna skriver:

    Hej Jenny,
    Jag älskar att följa din blogg vare sig det är mat bakning eller annat…såååå inspirerande 🙂 Men jag undrar om du har något tips på laktosfri kondenserad mjölk. Det är så tråkigt att min familj är laktosintoleranta. Det är bara jag som inte är det men vill inte baka allt gott som dom inte får smaka. 🙂 Keep up the gooooood work!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt att höra 🙂
      Tyvärr har jag ingen aning om det finns laktosfri kondenserad mjölk. Men får jag höra något så hojtar jag till 🙂

  44. Maria skriver:

    I receptet står det karamelliserad mjölk, men i texten kondenserad mjölk. Vilket ska det vara?

  45. Laurice skriver:

    Bjöd på den idag, Succé! Supergott! E

  46. Laurice skriver:

    Bjöd på den idag, Succé var det ! Enkelt och gott! använt karamelliserad mjölk precis som det står i receptet 🙂

  47. Sanna skriver:

    Bakade denna i fredags, och oj vad maffig den var! Nästan lite för mycket enl vår smak. Ska prova andra av dina kladdkakor också tänkte jag.

  48. Linda skriver:

    Vilken fantastisk blogg!! Har en hel del att baka tack vare dig! Måste bara fråga , vilken mjölkchoklad använder du till toppingen? Tack för en inspirerande blogg // Linda

    1. Jenny Warsen skriver:

      Marabou mjölkchoklad alla gånger 🙂

  49. Jane skriver:

    Var i ugnen ska kladdkakan bakas?

    1. Jenny Warsen skriver:

      I mitten 🙂

  50. Jane skriver:

    tackar 🙂

  51. Ct skriver:

    Ska den in i kylen direkt när man tagit it den?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Låt den svalna något på köksbänken innan.

  52. Helena skriver:

    Undrar om man kan göra toppingen och frysa kakan

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut 🙂

  53. Alex skriver:

    Ska ägg och socker vispas med elvisp eller röras ihop? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Röras ihop 🙂

  54. Marie skriver:

    Hej! jag undrar om kolan, hur görs den? köps färdig? kolasås? hur mkt? eller har jag missuppfattat receptet o missat det? 🙂

  55. desire skriver:

    Har du något recept på någon god kladdkaka utan ägg?

  56. Jenny skriver:

    Funderar på om det inte skulle vara gott och smälta daimkulor och ha som topping istället för rice krispies? =)

  57. Anna skriver:

    Ser sjukt gott ut! Men syftar på receptet, är det jag som är dum eller vart i receptet står det hur man tillagar denna kolakräm?

  58. Annika skriver:

    Synd bara att den kondenserade mjölken inte är laktosfri 🙁

  59. Linda skriver:

    Den karamelliserade mjölken är det som ser ut och smakar som kola 🙂

  60. Linda skriver:

    Testade denna fast ned cornflakes på. Supergott med kaffe till. Tack för receptet 🙂

  61. mikaela skriver:

    Åh måste bara fråga ska kakan vara så lös att den liksom rör sig när man tar ur den? Helt flytande inuti. Gått 30 min nu men vågade inte ta ut den?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den ska nästan flyta i mitten- så ta ut och låt kallna i kylskåp 🙂

  62. Johanna skriver:

    Tack för bästa bloggen! Alla recept jag gör från din sida blir så omtyckta 🙂 Nu till en fråga: Tänkte baka denna kladdkaka till mina kollegor, tills jag insåg att en av dem är laktosintolerant och kondenserad mjölk innehåller ju laktos. Tror du att man kan göra egen tjinuskisås (kolasås) att ha i kladdkakan isf kondenserad mjölk?

  63. Cilla skriver:

    Ska baka denna ikväll till kalas i morgon. Vågar man ta en större form och utöka med 1 ägg och en fjärdedel av det andra, tror du? Ska också prova en mjölkfri variant utan kolakrämen men med minimashmallows, håller tummarna för att det ska funka!

  64. Sara skriver:

    God men helt rinnande vid servering trots 30 min i ugn och i kylen över natten.

  65. Maya skriver:

    Jag har provat att använda denna smet till ren kladdkaka och den blev super god. Servera den på en fest och dom tyckte den blev smarrig. Tack för en fantastisk blogg. God fortsättning och gott nytt år

  66. Hanna skriver:

    Kan man göra den helt klar dagen innan, med topping och sen låta den stå i kylen över natten? Eller är det bättre att ta på toppingen dagen efter? Tänker mest på om toppingen håller sig krispig i kylen.. Tack för en bra blogg med underbara recept! 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Man kan vänta med toppingen 🙂

  67. Annicka skriver:

    Hej! Ska man göra botten dagen innan och ”toppingen” innan servering?? Med vänlig hälsning, annicka

    1. Jenny Warsen skriver:

      Man kan göra 🙂 Annars går det bra att lägga på toppingen några timmar senare när kakan stelnat.
      Den blir krispig så också.

  68. Annicka skriver:

    Woods, Köpte en kanaliserad mjölk som var färdigkokt!! Tror du det fungerar?? Med vänlig hälsning, annicka

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det ska fungera alldeles utmärkt. 🙂

  69. Sofie skriver:

    Det undrar jag också. Vi lyckades inte äta upp hela, så går den att frysa? Känns synd om rice krispice blir mjuka. Någon som testat?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den går absolut att frysa 🙂

  70. Lena skriver:

    Har precis bakat den för att locka mina tillfrisknande magsjuka barn. De är lyriska. Min labradorvalp blev galen och puttade ner formen i diskhon när han försökte sno åt sig resterna.

    Han får smaka också.

    1. Jenny Warsen skriver:

      😀 Vad roligt att ni gillade den…
      Men du vet att hundar inte får äta choklad va?! Jättefarligt.

  71. sara skriver:

    Ser underbart god ut. Hur kan man göra den glutenfri( eventuellt även laktosfri) ??
    Ska få gäster varav en är glutenintollerant och även känslig mot laktos men vill så himla gärna bjuda på denna goda kaka 😛 Tack på förhand 😀

  72. KarinWalker skriver:

    Nu har jag testat, bloggat och mumsat på din härliga kladdkaka.
    Tack för receptet!

  73. Sandra skriver:

    Åh som jag längtat efter att göra denna kaka och idag blev det äntligen gjort!…. eller halvgjort med tre barn med varsin kompis som sprang fram och tillbaka och bad om diverse nödvändig hjälp sköt jag äntligen in kakan (efter att ha gjort på sista kakaon) i ugnen för att minuten senare upptäcka att det smälta smöret stod kvar på spisen 🙁 Ut med kakan igen ner med ALL smet i en bunke och i med smöret, rörde om och nu väntar jag med spänning på hur denna variant kommer smaka :D.Håll tummarna för att det smakar ok ivartfall. Nästa gång ser jag till att ha barnfritt i huset innan bakningen sätts igång. Tack för en massa andra smarriga recept!

  74. Detta är himmelrikets himmel! Utsökt i varenda detalj.

  75. Sofia skriver:

    Super god! Den fick dock gå betydligt längre än 30 min. Tror den stod inne 45-50 min. Men den blev väldigt kladdig och god. Kommer absolut göra den igen! Tack för en bra blogg!

  76. Veronica skriver:

    Hejsan. Går det bra att frysa in den? Har en pojkvän som e en riktig gottegris och älskar allt vad kakor o godis heter. Tänkte bjuda honom på denna kladdkaka efter maten på fredag när han kommer till mig. Så undra om man kan frysa in den o ta fram den dagen/kvällen innan servering?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja den går jättebra att frysa in 🙂

  77. Linnéa skriver:

    Jag använde Marabou digestive som topping! Blev mycket bra!

  78. jenny skriver:

    Hej, denna ser ju helt underbar ut!!
    Tyvärr måste jag äta glutenfritt :(,
    Tror du jag kan byta mjölet rakt av till glutenfritt?
    Mvh Jenny

  79. SOFIA skriver:

    Kladdkaka är så gott, och denna såg allt god ut ^^

  80. Lotta Bergström skriver:

    ser helt fantastiskt god ut. Ska bli spännande att smaka.för självklart ska jag baka den. Har några kalas framöver. Jag undrar hur många personer man räknar med att den räcker till?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det är svårt att säga . eftersom det beror på hur stora bitar man tar. Men cirka 10 ?

  81. Johanna skriver:

    Hej Jenny!
    Denna kladdkaka ser helt himmelsk ut och jag tänkte göra den till helgen. Men jag har ingen form med en löstagbar kant, fungerar det att göra i en vanlig pajform tror du? :)) kanske lite konstig fråga men blev lite osäker 🙂

    Tack!

    Med vänlig hälsning,
    Johanna

  82. Jonna skriver:

    Kan man frysa in denna? Eller förstör man den då? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den går bra att frysa in 🙂

  83. Anneli skriver:

    Hej. Tänkte göra denna till ett kalas vi ska ha på söndag. Mn vi blir 30 personer så tänkte om man kanske kan göra denna i långpanna. Ska jag göra ggr 3 då tror du? Mn 9 ägg då låter ju lite mkt…?? Tacksam för svar! Mvh Anneli

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag hade nog bakat tre runda formar istället 🙂

  84. Elin skriver:

    Hej denna kaka verkar väldigt lovande. Rice Crispies är det något från Kelloggs? Köpte nog fel trodde du menade vanligt puffat ris :(. Nog godare med krispigheten dock.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja det är nog Kellogs. Googla på rice Crispies så ser du hur förpackningen ser ut 🙂

  85. Katarina skriver:

    Tänkte baka denna till en fest. Kan man frysa in den ?
    1 v innan
    Tacksam för svar

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut. Plasta in den väl.

  86. Sara skriver:

    Såå god!! Jag hade även på flingsalt efter ”garneringen” och det blev riktigt gott! 🙂

  87. Olivia skriver:

    Tänkte bara säga att jag har testat göra den här med glutenfritt mjöl och den blev superbra! 🙂

  88. Karin skriver:

    Hej, tack för en toppenblogg! Blir alltid så sugen på allt du gör, en härlig inspirationskälla!!!
    Jag undrar om det går att frysa kakan med dopping och allt?
    TAck/ Karin

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den går att frysa med toppingen 🙂

  89. Emelie skriver:

    Vilka underbara recept du lägger ut 🙂
    Hade tänkt göra denna kladdkaka men måste bara fråga en sak först. Du skriver att man ej ska vispa kladdkakesmet, gäller det även när man ska ”röra ihop socker och ägg”? Det ska alltså inte vispas poröst?

    Mvh Emelie

    1. Jenny Warsen skriver:

      allt ska röras ihop, ej vispas 🙂

  90. Sandra skriver:

    Kolakrämen, finns det något recept på det eller köper man det? eller är det typ vanlig kolasås? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det är karamelliserad mjölk som är kolasåsen. Finns i bakhyllan 🙂

  91. Malin skriver:

    Hej Jenny!
    Provade denna kladdkaka för någon vecka sedan, himmelskt god!
    Men nu är en av mina gäster gluten, så behöver gör den glutenfri. Vad ska man ha för mjöl i så fall? och vad kan man ha för topping? 🙂

  92. Hei. Hvor får man tak i karamelliserad mjölk tro?

  93. Linda skriver:

    hur gör jag denna laktosfri? 🙂

  94. Jennie skriver:

    Hej Jenny!
    Tack för en bra sida!

  95. Jennie skriver:

    Oj, det var inte mycket som kom med i mitt medd 🙂
    Jag har provat något liknande recept fr en annan blogg med rice krispies i chokladganache som topping. Dock hade jag problemet att de efter ett par timmar i kyl blev sega

  96. Jennie skriver:

    Har du något tips på hur man undviker det?
    Vänlig hälsnig, Jennie

  97. Emelly skriver:

    Är inte kondenserade mjölk och karamelliserad mjölk samma sak? Vad Är skillnaden?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den karamelliserade är färdigkokad. Den kondenserade ska kokas i 3 timmar 🙂

  98. Rebecka skriver:

    Gjorde denna kladdkaka till ett kalas. Tyvärr rann den karamelliserade mjölken ner till botten och blandades ut med själva chokladsmeten så den smakade inte så mycket. Rice Krispies gjorde det lite knaprigt, men det i sig smakade inget heller. Tycker i stort sätt att det smakade vanlig kladdkaka och det tyckte övriga sällskapet med, inte så väldigt spännande.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Attans så trist att du misslyckades.
      Bättre lycka nästa gång 🙂

  99. Louise skriver:

    Precis tagit ut kakan ur ugnen och har smält chokladen för toppingen. Så läser jag att man gärna ska vänta med toppingen till dagen efter. Men den ska med till jobbet på morgonen och jag kan inte lägga på den imorgon. Blir det mjuk och segt om toppingen får ligga på över natten?? Hjälp!!

  100. josefine skriver:

    Precis, blev den inte god så har du nog misslyckats själv! Jättebra recept och blev helt perfekt för mig 🙂

  101. Gunna skriver:

    Jag tänkte baka den här kakan men jag har en for som är 25 cm. Hur gör jag då? Blir den väldigt tunn om jag tar samma recept?

  102. Fifi skriver:

    Vad tror ni om man skulle ha lite kaffe i toppingen? Är det någon som har provat?

  103. Känner mig dum skriver:

    Jag känner mig lite dum för jag förstår inte (fast alla andra tycks göra det)
    Är den karamelliserade mjölken kolakrämen eller ska man göra en egen sådan?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Du ska inte känna dig dum 🙂
      Den karamelliserade mjölken är färdig kokt kola. Finns att köpa i din bakfylla i butik

  104. Sandra skriver:

    Den blev galet god!!! Vet du om den går att frysa in?

    1. Linnéa skriver:

      Den går och frysa in 🙂

  105. Sara skriver:

    Tack så OTROLIGT mycket för din makalöst vackra kladdkaka, själen njuter bara av utseendet. Att bedöma av receptet är den också MAKALÖST god. Du är en gudinna i köket! Tyvärr har vi här hemma allergier, många och allvarliga. Men jag tog ändå till mig av din inspiration. Så igår testade jag och vi åt ”din” kladdkaka men modifiering för att vara fri från såväl mjölk, ägg, gluten, soja m.m. Så återigen. Tack för din inspiration. Den allergivänliga varianten hamnade helt klart på platsen godaste EVER här hemma också, även om det var en modifierad version. Har också en en matblogg men för allergimat, här kan du se den modifierade versionen. Länkar självklart till ditt ursprungsrecept där också

  106. Martha skriver:

    Kan jag frysa min kladdkaka?

    1. Linnéa skriver:

      Den går och frysa in 🙂

  107. Rebecca skriver:

    Hej! Jag tänkte göra dubbelt recept i större form. Hur länge tror du den behöver vara inne i ugnen då? Och vilken värme? 🙂

  108. Fatima Brorsson skriver:

    Om man gör den i två mindre formar. Sånna i aluminium, hur blir gräddningstiden då?

  109. Lena-Marie skriver:

    Ser så god ut! Har en i ugnen nu till morsdag imorgon! Tänkte överraska familjen med lite morgonfika ?

  110. Ewa Bäckström skriver:

    Hej Jenny!
    Den här kladdkakan verkar väldigt god. Jag undrar om du har provat att göra den i stora muffinsformar så att gästerna kan få varsin egen kaka?
    Är det mycket kladdigt? Vill gärna lycka eftersom jag behöver göra femtio stycken till min sons student. Eller har du kanske något annat tips med choklad som är enkelt och lätt att göra som enportions?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »