Pepparkakskladdkaka

Kladdkaka och pepparkaka-  är en fantastisk kombo. Nästan lite förvånad över att jag inte prövat detta recept tidigare.  Vilken är din kladdkaksfavorit ? 

Pepparkakskladdkaka med lättvispad grädde och pepparkakekross 

Det här behöver du :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
1/2 påse med pepparkakskryddor
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

 Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat.

1

16 responses to “Pepparkakskladdkaka

  1. Mallan skriver:

    Ååh vad gott det låter, önskar att jag kunde tagit den biten på bilden haha. Men detta receptet ska sparas 🙂

  2. Jennifer skriver:

    Hej!
    Mums vilket recept, båda mina favoriter i ett 🙂
    En liten fråga bara, ska ägg och socker bara röras ihop, ej vispas poröst?
    Tack för hjälpen!
    //Jenni

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej,
      För att få den sådär lagom krämig så ska man inte vispa, utan bara röra ihop allt med träslev.

      Lycka till 🙂

  3. Katta skriver:

    Jenni: jennys kladdkakor ska bara röras ihop inte vispas.

    Jag har prövat nästan alla dina kladdkakor och ska prova denna så gott jag hinner.
    Min favorit en så länge är dun snickerskladdis. Svingod!

    Kram

  4. Chocochock skriver:

    Jag gillar kladdkaka men är inte så förtjust i när man ska blanda i ”julsmaker” som kanel, pepparkaka, saffran… Jag vill ha min choklad ren 🙂

    http://chocochock.se
    ”50 nyanser av choklad”
    Vit, varm och vidrig…vad kan det vara?

  5. Mat-ro skriver:

    Åh så gott det verkar, den ska provas! Jag har tidigare provat att göra kladdkaka med Marabou Vinter, tror jag den hette, som smakade kanel o kardemumma och ev. nå mer. Den blev jättegod.

    Svårt att välja en kladdkakefavorit 🙂 De blir ju oftast sååå goda oavsett hur man varierar och experimenterar. Men just nu är nog favoriten den knäckiga varianten http://mat-ro.blogspot.se/2012/11/knackig-kladdkaka.html

    Trevlig fortsättning på lördagkvällen!
    //Sara

  6. Sara skriver:

    Jag brukar servera min pepparkakskladdkaka med vispad grädde smaksatt med lemoncurd. Riktigt gott!! 🙂

  7. Jag säger som du, varför har jag inte testat det här innan? Det låter ju helt underbart, måste prova 🙂

  8. Vilken härlig kladdkaka! Återigen, pepparkakskryddor är såååå gott 🙂

  9. Tenna skriver:

    Den i särklass godaste kladdkakan är den med chili och dumle som finns på Santa Marias hemsida. Så fantastisk god!

  10. hiba skriver:

    Underbart god! Länkar till dig i mitt blogginlägg!

  11. VS skriver:

    Kan man göra denna med någon slags äggersättning och mjölkfritt smör? För veganer 🙂

  12. Louise skriver:

    Jag bakade denna idag. Hade den i ugnen i 25 minuter och den blev alldeles för kladdig. I mitten var kakan som smet. Vad gjorde jag för fel? 🙁

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det kan vara olika från ugn till ugn. Men den ska vara rinnig i mitten- den stelnar i kylskåpet.

  13. Jessica T skriver:

    Tänkte göra denna till en bake sale på min dotters skola men då vi bor utomlands får jag inte tag i pepparkakskrydda. Vilka kryddor kan jag ersätta med?

  14. Lotta skriver:

    Jessica T: pepparkakskrydda består av kanel, ingefära, kardemumma och nejlika. Vet dock inte i vilka proportioner…. Det kanske går att googla fram?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »