Frasiga Pepparkaksvåfflor

Redan fredag idag 🙂  Veckan försvann snabbare än vinden, tycker jag. Och ikväll planeras lite middag, för min fina vän Ingela kommer hit med sin familj. Det är alltid roligt att prova lite nya recept, så igår provbakade jag en pepparkaks-kladdkaka som vi ska bjuda på till efterrätt, hoppas den blir lika god som den doftar.

Och lite av pepparkakekryddorna fick  åka ner i våffelsmeten- det fick ett riktigt bra betyg!
Testa nästa gång det är dags att grädda pannkisar / krubbelurer eller våfflor.

Många våfflor blir det av detta,
men det går bra att halvera receptet
 :

4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
3/4 tsk salt
200 gram smält smör

Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.

Sedan tror jag att hemligheten för att få dem fraisga är att använda MYCKET smör när man gräddar dem . Och låta våfflorna gräddas länge. Då blir de riktigt gyllene.

Doftar helt fantastiskt också med pepparkakevåfflor. Mums


0
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
west70
10 år sedan

Hej!

Trevligt med vänner på besök, själv ska jag jobba i helgen, men det går bra det också.
Gott det lät med pepparkaks-kladdkaka.
Ha en riktigt trevlig helg.

Kram

jennysmatblogg
Reply to  west70
10 år sedan

Trevlig jobb-helg till dig Helene.

Kram

al68
10 år sedan

Då får vi receptet på kladdkakan sen va? ; ). Vi gjorde amerikanska pannkakor för första gången i veckan, omtyckt hemma så tror nästan att det får bli ett lass till frukost i helgen men lönnsirap, blåbär och hallon, mums. Ha en mysig kväll med era gäster, själv får vi vila ut oss idag då vi skall passa lillkussen i helgen, har ju kommit ifrån att gå upp TIDIGT på morgonen, så vi får ta rejäl sovmorgon imorgon bitti ; ) Kram kram

jennysmatblogg
Reply to  al68
10 år sedan

Ja, det är ju bara så gott! Och med färska bär till så känns det ju nästan lite nyttigt 😉
Vi är inte heller vana att gå upp så tidigt på morgonen här…. Hoppas ni får en jätterolig helg med lill-kussen

Kramar

10 år sedan

Den kladdkakan lät ju väldans smarrig!! Hoppas ni får en mysig fredag♥

jennysmatblogg
Reply to  lotte
10 år sedan

Jag hoppas den blir bra:-)
Detsamma till dig.

kram

10 år sedan

Våfflorna måste provas i helgen. Låter ju hur gott som helst.
/P

Victoria
10 år sedan

Vad har du till våfflorna med pepparkaka?

marie
10 år sedan

pepparkaks kladdkaka gjorde jag förra året= smakar som mjukpepparkaka.

marie
10 år sedan

Den aaaaallra godaste pepparkakskladdkakan innehåller bitar av pepparkaksdeg… super!

Marianne
10 år sedan

Trevlig Helg till er alla här inne på bloggen.

Sandras Matkrypin
10 år sedan

Smart idé! Jag älskar att tillsätta pepparkakskryddor i lite allt möjligt men våfflor har jag aldrig testat. Låter supergott!

jennysmatblogg
Reply to  Sandras Matkrypin
10 år sedan

Tesat vetja 🙂

Nästa inlägg

Den 1 december flyttar Jennys matblogg in på Damernas.se!

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x