Mammas vaniljhjärtan

Nu är jag hemma igen från sommarstugan, jag och Karin målade om hela huset en gång igår och hann med en sista målning idag. Blir superfint verkligen i en mörkare grå nyans. Sen blev det en sväng förbi visningshuset och kollade av så tavlorna var på plats. Jag har kikat igenom bilderna i kameran, och jag har så mycket recept jag ska uppdatera med och så liiite tid.

Men jag börjar med mammas vaniljhjärtan hon bakade till kalaset 🙂 Galet goda!

Det här behöver du till cirka 16 st : 
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
200 gram smör

Vaniljfyllningen
2 1/2 msk socker
1 msk majsstärkelse ( maizena )
2 äggulor
1 vaniljstång
1 1/2 dl gräddmjölk ( 50/50)
1 msk smör

Formar till kakorna.

Garnering : florsocker

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader
Rör ihop alla ingredienser till degen, och knåda ihop till en deg.  Ställ gärna kallt i en halvtimme, under tiden kan du göra vaniljfyllningen. Ta fram en kastrull, mät upp socker, majsstärkelse, gör ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna och blanda ner i kastrullen, rör ner äggulorna, värm upp och vispa under tiden ner gräddmjölken. Vispa om under tiden tills vaniljsåseb har tjocknat. Ta av från plattan och låt svalna i ett vattenbad medan du rör ner smöret. Smöra och mjöla formarna ,tryck sedan ut degen i hjärtformarna. Tips är att kavla ut degen tunnt och lägga över fyra formar och sedan forma hjärtan. Det går snabbare.
Fördela sedan krämen i formarna och ställ dem tätt. Kavla ut resten av degen och lägg som ett täcke över dem och kavla lätt över för att få en fin form på dem. Och tryck ut varje form för sig. Ställ alla på en ugnsplåt och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.

När du tar ut de nygräddade kakorna så stjälper du upp dem på ett galler så att de får svalna. Pudra över florsocker precis innan servering.

1

20 responses to “Mammas vaniljhjärtan

  1. marie skriver:

    problemet är vart man hittar billiga hjärtformar….

    1. jennysmatblogg skriver:

      De är ganska dyra, men man kan absolut hitta finare och billigare på sekond hand.

  2. Vaniljhjärtan är en favoritkaka, supergott! Kul med ett recept, får testa vid tillfälle!

  3. SusanneSj skriver:

    Vaniljhjärtan är så galet gott!!!
    Ska nog försöka på mig det någon gång :-)’

    Kram och trevlig helg

  4. Jennifer skriver:

    Hej! Tack för en super bra blogg! Kollar den varje dag 🙂 älskar vanilj hjärtan och blev så glad när du skrivit recept på det! Men min fråga är.. Var hittar man hjärt formar?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det finns att köpa nya, men jag har sett mkt billigare och finare på sekond hand.
      Kolla där 🙂

  5. Silje skriver:

    Goda dom ser ut! Och mycket fina 🙂

  6. En plats i solen skriver:

    oh vaniljhjärtan är så gott 🙂

  7. malin skriver:

    Pepparkakshjärtform? Det hade jag tagit

  8. Noor skriver:

    Hej jag undrar vad du menar med gräddmjölk 50/50?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hälften grädde & hälften mjölk 🙂

  9. Anne skriver:

    Kan man frys dom?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut 🙂

  10. Asma skriver:

    hej!
    Kan man använda en färdig vaniljkräm istället?

  11. Nina skriver:

    Hej Jenny! Ville bara passa på att tacka dig för alla underbara recept och idéer du delar! Gjorde dessa idag och dom var gudomligt goda! 🙂 fryste in dom och blir till att ha dom i helgen och då lär det allt spridas mer kärlek över dom. Stort tack för recept och idéer! ^^

  12. Amanda skriver:

    Hej! Finns det något jag kan använda istället för majsstärlelse i vaniljkrämen? Bakar just nu men upptäckte precis att jag inte har någon majsstärkelse hemma!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag tror inte det….

  13. Caroline skriver:

    Hej Jenny! Tack för en grym blogg! Vart kan man köpa dessa formar? Vilken affär har dessa? =)

    1. jennysmatblogg skriver:

      De går att köpa lite överallt.
      Googla 🙂

  14. Therese skriver:

    Vill så gärna göra dessa imorgon, men kan man ersätta vaniljstången med vaniljsocker och hur mycket?
    Riktigt kul/bra blogg! Har hittat många goda recept här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »