Sega chokladkakor- som smakar kladdkaka

Dessa godingar ska jag ta och baka till helgen, de är farligt goda. Bakade helt utan vetemjöl – dv.s glutenfria  men inte ett dugg LCHF-vänliga iallfall 😉  Har du inte bakat dem- gör det!! Du kommer inte ångra dej.

Gott gott!

IMG_7903

40 stycken söta, sega och krispiga kakor :

5 dl florsocker ( 1 paket )
1/4 tsk salt
2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
75 gram hackad mjölkchoklad

Gör så här:Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke.
Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig.
Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård. Rör sedan ner den hackade choklade.
Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor.
Jag gjorde ganska stora – fick ungefär 30 kakor av min smet.Ställ in plåten i mitten på ugnen – i cirka 8 minuter ( lite mer om du gör större kakor. )
Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.

*******************************************************

För ännu mer recept och tips missa inte bloggens facebook sida- KLICKA HÄR
Och för lite mer ”hemma hos”-bilder, renovering, och blocketfynd och det som händer precis nu så finns jag på instagram @jennysmatblogg

Välkomna att följa !

2

34 responses to “Sega chokladkakor- som smakar kladdkaka

  1. Linnéa skriver:

    Åh, inte ofta man hittar glutenfria recept 🙂
    Kan man frysa in dessa tro? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Linnea : Ingen aning, eftersom jag inte prövat. Men det borde välgå ?! 🙂
      Berätta om du det blir bra ifall du testar.

  2. Åsa skriver:

    Vattnas i munnen på mej. Ska också baka dessa i helgen.
    Jag kommer rulla fram nu när du lägger ut så mkt gött på bloggen ;-D

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det gör du rätt i Åsa.

  3. Lisa skriver:

    Komiskt att jag läste rubriken å tänkte ”nähä, det är säker gluten i dem”. Maken är intolerant(bara sen i somras så jag ställer fortfarande om…)
    Tji fick jag å ska baka redan i morron. 😀

    1. jennysmatblogg skriver:

      Japp, tji fick du 😉
      Hoppas ni gillar dem.

  4. Carina skriver:

    Jag har bakat kakorna. Dom var jättegoda med en klick grädde till. Var mycket uppskattat av fikagästerna. Kakorna går bra att frysa. Tack Jenny för en jättebra matblogg, får mycket inspiration av dig.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Se där – då vet att de går att frysa 🙂 Tack för infon.

      Kram

  5. Hanna skriver:

    Hej!
    Jag försöker hitta en sänggavel jag tror jag sett på din blogg? En tygklädd i grått? Eller så har jag blandat ihop dig med Bakverk och fikastunder..
    Om det är din, var har du beställt den? =)
    Tack på förhand!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Hanna .
      Jo vi köpte en för några månader sedan, i grått med knappar.
      Specialbeställd från kronmöbler på nätet. Jättenöjd! 🙂

  6. Ninnie skriver:

    Ojojoj så smarriga de där såg ut då!

  7. Anette skriver:

    Har gjort dom nu. Inte lika snygga som dina men sprack upp lite efter att jag tog ut dom ur ugnen. Får smaka efter middagen som är alldeles strax.

  8. kate skriver:

    Hej , jag har lite frågor kring det här med alla dieter / koster? Du vet vad du pratar om och det handlar lite om allt mellan köttskandaler och fusk till vad som egentligen är sant om raw food eller vegansk? Läs gärna mitt senaste inlägg, har lagt upp flera artiklar om det också.. Det är ganska intressant..

  9. jennysmatblogg skriver:

    Jo receptet stämmer 🙂
    Man ska baka små kakor, annars blir det för mäktiga.

  10. jennysmatblogg skriver:

    Ja, det är ju florsocker istället för mjöl 🙂

  11. Johanna skriver:

    Hur ska de förvaras? Kylen eller rumstemp?

    1. jennysmatblogg skriver:

      De ska förvaras torrt.
      Men går även att frysa in

  12. Jenny skriver:

    Gjordedom ikväll och bjöd på 🙂 SUPER goda 🙂 tack, och trevlig helg 🙂

  13. Angelica skriver:

    Testade dessa ikväll men de blev alldeles platta. Jag har haft i alla ingredienser som det står, vad kan jag ha gjort för fel? För tunn smet kanske?

    Tack för en jättebra blogg!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det är hårfint det där med att få smeten lagom kletig och tjock.
      Jag tror du hade liiiite tunn smet.

      Lycka till nästa gång.

      kram

  14. Nina skriver:

    Så goda de blev. Tack för ett toppenbra recept! Tror jag ska servera mina med hallonmousse på 🙂

  15. Louise skriver:

    Ja jag undrar oxå om du kör med elvisp eller nått för mina blev inte alls bra, helt platta…

  16. Sabina Lind skriver:

    Hej!
    Tack för en superbra blogg :))
    Kakorna blev supergoda, men vill bara tala om att man bör kolla noga vilken mjölkchoklad som är glutenfri,,, jag körde med Palle Kuling då min dotter är Glutenintolerant .

  17. Johanna skriver:

    Segt och kladdigt att klicka ut dessa, men herregud vad det var värt 🙂 hur goda som helst!!

  18. Saga skriver:

    hejsan! 🙂 ett paket florsocker är ju 500g , hur många dl är det?
    är egentligen inte glutenintolerant men det här receptet ser så gott ut! 🙂

    1. Elin skriver:

      1dl=60g enligt förpackningen, alltså, 60X5=300g florsocker 😉

  19. Jenny skriver:

    De ser underbara ut! Har du testat att göra dessa med mörk choklad? Jag är lite sugen på att testa med 70 %.

  20. Olivia Fränneby skriver:

    om man gillar pajer ska man testa mareng & lemoncerds paj.
    Jag brukar göra jätte många olika pajer samt bakverk.
    Gör även egen kräm och lemoncerds utan recept.

  21. Lena skriver:

    Jag råder er alla att göra på bakplåtspapper för jag provade på bakplåtspapper och på smord plåt och på den smorda plåten fastnade dom och var omöjliga att få till hela kakor. Inte lätt på bakplåtspapper heller men lättare..

  22. Madeleine skriver:

    Hej Jenny!
    Hittar alltid spännande saker att baka på din sida. 🙂
    Har en fråga om dessa mumsbitar. jag funderar på om det går att tillsätta hackad vit choklad tillsammans med den andra choklad eller om de bara kommer att smälta ihop? Tänkte om det få en mörk smet med bitar av vit choklad. Lite som american cookies.
    Mvh Madeleine

  23. Linnea skriver:

    Blev kanon goda! Med ett glas kall mjölk! Doppa dom i mjölken- mmm mmm

  24. Jenny skriver:

    Var noga med att läsa på chokladen, många innehåller spår av gluten eller vete tex Marabou.

  25. Amanda skriver:

    Suuuupergoda, Jenny! Jag spritsade ut dem på plåten, det blev väldigt bra. Enkelt och snyggt resultat. Kommer baka dessa fler gånger!

  26. Cecilia skriver:

    Mina bara rann ut på plåten i ugnen och blev för söta, går det att byta ut hälften florsocker mot mjöl? nu rörde jag bara om med slickepott, använde du elvisp?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »