Påsktårta

Påsktårta

Till tårtbotten på 20-22 cm behöver du :
smör & ströbröd till formen

150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten

Cirka 11 KitKat gick åt till denna tårtan.

Garnering : Chokladbitar & påskgodis

Gör så här:
Ugnen 175 grader. 
Börja med att smöra & bröa formen.  Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Låt svalna innan du skär upp i 2 delar.

IMG_7360-001

Fyllningen mellan tårtorna gjorde jag med citronfyllning : 

4 dl vispgrädde
1 1/2- 2 dl lemoncurd

Vispa grädden fluffig och vänd ner och blanda runt lemoncurden. Bred på lagrerna när tårtbotten och lite runt omkring tårtan, så fort den svalnat helt. Och ställ in i kylskåp under natten. Dekorera tårtan precis innan servering – detta är ju det allra roligaste 🙂
Sedan är den klar att servera.

Baka påsk påskmat

* * * * * * * * * * * * *

2

13 responses to “Påsktårta

  1. Sofie skriver:

    Åh det kan vara den finaste tårtan jag sett!

  2. VEGMAT.se skriver:

    Jättebra idé att göra något syrligare inuti, kitkat tårta är väldigt gott men precis som du säger även väldigt sött 🙂

  3. AnnaZtyle skriver:

    Häftig KitKat tårta! Jag gjorde något liknande till min dotter när hon fyllde år. En godistårta fast jag hade choklad ”fingrar” runt tårtan!!! http://annaztyle.se

  4. Erika skriver:

    Behöver man sätta något runt tårtan, fodra den med nåt, innan man sätter fast kitkaten?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag hade lite av fyllningen runt- ett tunt lager.

  5. Cecilia skriver:

    kan tyckas dum fråga; men hur skär man tårtan? måste bryta kitkaten för hand typ.. hehe. faller allt när man tar bort snöret?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Vill man inte ha så stor bit får man dela kitkaten- jag tyckte det var en rätt lagom portionsbit.
      Min kitkat satt kvar när jag tog bort snöret – jag hade lite fyllning runt omkringtårtan för att de skulle fästa 🙂
      Lycka till.

      1. Helene skriver:

        När jag gjorde en sådan tårta förra året delade jag kitkaten, då blir den inte lika kantig och man kan ta så stor bit man vill. =)

  6. Jeanette skriver:

    Om jag har en form på 24 cm i diametern hur mycket ska jag ha av varje då?
    http://Www.detfinastenagonkanfa.blogspot.com

  7. Christine skriver:

    Inte super förtjust i lemoncurd, vad tror du man kan ha u mellan i stället för det? Smörkräm eller något annat att blanda i grädden?:)

  8. Johanna skriver:

    Hej Jenny har du bara fyllning emellan inte på toppen?
    / Johanna

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jo ett tunt lager runt hela. Det är det som är ”limmet till godiset ” 🙂

  9. Eli skriver:

    Hej! 🙂

    Tack för en jättefin blogg med massor av härliga recept!
    Min fråga är lite dum, men jag känner att jag misslyckas med mina bakverk så ofta så jag måste bara se om det finns en lösning 🙂 Jag har alltid problem med att veta hur länge mina bakverk ska stå inne i ugnen då jag inte vill råka öppna ugnen för tidigt eller låta bakverken stå inne för länge och få en torr kaka. Har du några tips för hur jag ska gå tillväga för att veta när det är dags att ta ut kakan mer än att använda sticka? Kan man t.ex. se när botten/muffinsen/kakan är färdig?

    Tack på förhand! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »