Vita cake pops

Jag bakade cake pops  för ett tag sedan, vita  choklad- cakepops med muffins som fyllning. Hade en förpackning med färdiga muffins hemma, med vaniljkräm i. Så jag behövde ingen färskost i dessa, annars får man ta lite i taget och arbeta upp smulorna till en deg.

IMG_1395-1

De vita klubb-pinnarna var slut, så jag hade istället grillpinnar som jag klippte kortare och knöt en liten rosett om.Jag tycker att det är lättare att göra dessa cakepops när man har mycket vit choklad. Så vill man göra det lätt för sig ha 200 gram vit choklad som du smälter över vattenbad.

Till 7- 8 cakepops:

100 gram vit choklad
6 stycken färdiga muffins
(jag hade köptemuffins med vaniljfyllning )
Några msk av naturell färskost

Gör så här:
Smält chokladen sakta över ett vattenbad.
Smula muffinsen i en bunke och tillsätt färskosten lite i taget och arbeta smulorna till en deg.
Forma dem sedan till små kulor- ca 7-8 stycken. Doppa dem i chokladen och snurra dem under tiden så blir de mönstrade.Fäst dem i klubbpinnen och låt chokladklubborna stelna ( jag fyllde upp ett glas med socker Odin jag ställde klubborna i – då står de stadigare medan de torkar )

När chokladen stelnat är de klara att servera.

1

7 responses to “Vita cake pops

  1. Katarina skriver:

    Så fina och goda 🙂 Kram

  2. Victoria skriver:

    Ser jättefint ut:)
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  3. Sofia skriver:

    Din blogg är den bästa av bästa.
    Cake pop ska bakas till nästa kalas.
    Tack för underbara mat och Kak-tips. Du både inspirerar och motiverar mig.
    Tack finaste du

  4. tindra skriver:

    Kan man frysa dem???

  5. jennysmatblogg skriver:

    Tindra : Om du ska frysa dem så gör det innan du chokladdoppar dem, Tinad choklad brukar ha en tendens att bli lite kladdig och inte lika fin.

  6. carina skriver:

    älskar din blogg!!!!!! =) <3

  7. Tilda skriver:

    Vi ska ha dop för vår lilla tjej om 2 veckor. Hur länge håller dom? Kan man ha dom i rumstemperatur/kyl? Så himla fin blogg! Tacksam för svar 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »