Ska man förbereda kalas så är dessa wienerstänger ett måste.
Älskar älskar älskar.

Det här behöver du till ca 60 stycken småbröd :
250 gram smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt
Fyllning:
3-4 msk fast sylt ( jag gjorde gjorde med hallon & blåbär )
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 – 2 msk vatten
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 – 200 grader
Rör matfett och socker. tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
Arbeta till en smidig deg.
Dela degen på 4 och forma ca 40 cm långa längder.
Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning och full med sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter.
Blanda sedan ingredineserna till glasyren. Och bred detta på de varma längderna.
Skär sedan snitt medan de är varma.
