INNEHÅLLER ANNONSLÄNK FÖR CELLBES

KRÄMIG OCH SYRLIG CITRONPAJ

Jag tycker alltid att det är fräscht att bjuda på något med citron efter maten. Denna är en favvo hemma hos oss!

Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
175 gram smält smör

Fyllning: 
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl grädde
saft av 2 citroner + skal

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Smörj pajformen.
Rör ihop alla torra ingredienser till pajdegen, och rör sist ner det avsvalnade smälta smöret. Tryck ut i formen cirka 24 cm, och ställ svalt i kyl medan du gör fyllningen. Rör / Vispa ihop ägg och socker för hand, vänd ner grädde och citronsaften + det rivna skalet. Vispa ihop för hand tills du har en jämn smet. Fyll upp pajskalet och grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen stannat till sig i ugnen.

Låt svalna ett par timmar ( eller gärna över natten )i kylskåp. Pudra ev. över florsocker innan servering & serveras med lättvispad grädde.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Och dagens tips blir min nya fina stickade klänning från Cellbes, du finner den här . Den är det mjukaste jag någonsin haft på mig, sitter inte åt någonstans och har två fickor, vilket jag älskar. 
Storleken är normal – skulle jag säga. Min klänning är i stl 34/36, jag är vanligtvis oftast en 36:a 

9
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lise-Lott Widén Widén
1 månad sedan

Grädden som är i fyllningen, ska den vispas innan den vänds ner i de övriga ingredienserna?

Nästa inlägg

NUDELSALLAD A LA THAI

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x