Detta är en fräsch rätt som jag och mina vän Erika lagar – hur-ofta-som-helst.
Och den blir bara godare och godare för varje dag som den får stå på sig i kylskåpet. Rekommenderas att provas så snart ni bara hinner.

Det här behöver du:
500 gram kyckling
3 1/2 msk flytande honung
1 msk riven ingefära
1/2 röd chili
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
500 gram riven / hackad rödkål
2 morötter
1 bit isbergssallad
2 pak choi
1 kruka färsk koriander
1 paket glasnudlar
Dressingen:
1/2 röd chili
2 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
ett par nävar körsbärstomater
3 lime
3 msk vatten
2 1/2 msk fisksås
Toppa med jordnötter
Gör så här:
Rör ihop honung, finhackad chili, ingefära och pressad vitlök. Vänd inpå med kycklingen och salta & peppra. Stek kycklingen ( eller gör den färdig i ugnen på 200 grader ) Låt svalna.
Skär kål och morötter tunt i strimlor, lika så salladen och pak choi.
Grovhacka chilin, finhacka charlottenlök och vitlök. Lägg i en mortel och slanta upp tomaterna där i och krossa med mortel.
Lägg i en skål och pressa ner limesaften där i och resten av ingredienserna till dressingen.
Häll dressingen över salladen och vänd om.
Koka glas nudlarna färdiga och skölj i kallt vatten. Och blanda ner i salladen.
Toppa med grovhackade jordnötter – Klart att serveras.

