Är det något som Nomi & jag uppskattar till helgfrukosten så är det just dessa nattjästa frallor. Så smidiga dessutom, nybakat bröd på nolltid.

Det här behöver du:
25 gram jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
2 msk honung
2 tsk salt
10-11 dl siktad vetemjöl
Soltorsfrön till topping

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Blanda ned vattnet, oljan, honung och salt. Rör med en trägaffel tills jästen löst sig. Arbeta in mjölet. Degen ska vara ganska lös. Plasta och ställ in bunken i kylen över natten eller minst 8 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram degen och stjälp ut den på ett mjölat bakbord. Knåda inte. Dela degen snabbt i 12 bitar med en kniv eller en degskrapa. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, gärna med mjölsidan lite uppåt. Toppa med frön och skjuts in i ugnen. Grädda i 15-20 min.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Sedan har Bubbleroom precis släppt deras höstkollektion. In och kolla på alla dessa fina kläderna!
Klicka här

