Godkväll bloggisar.
Hoppas allt är bra, en torsdagskväll som denna. Jag har precis landat i tv-soffan efter en lång dag.
Ätit reser och jobbat bort mailen.
Denna veckan har det varit kylskåpstömning, försöker att rensa kyl,frys och skafferi innan det är dags att storhandla igen.

Det här behöver du till 4 personer:
färsk pasta
smör
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
200 gram rökt skinka
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
salt & svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd ner den finhackade löken, vitlöken och den strimlade skinkan. Fräs tills det får en vacker färg.
Vänd sedan ner crème fraîche & grädde och låt det sjuda ihop till en krämig sås.
Smaka av med salt & nymalen svartpeppar. Servera genast med pastan.
Hyvla eller riv över en god parmesanost.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte REAN på Bubbleroom, de har just nu 20 % RABATT
på hela sortimentet. KLICKA HÄR


Detta är INTE en carbonara! En carbonara innehåller inte grädde eller creme fraiche utan ägg som vispas ihop med riven pecorino. Köttet ska vara pancetta eller guanciale.
Ditt recept är en vanlig pasta med skinksås.
Suck! 😴 Att man orkar klaga, kommentera, peka med hela handen för minsta lilla avvikelse från ”så ska det vara”! Vilket tungt och tråkigt perfekt liv du måste leva!🙈😴
Tror nog Jenny vet EXAKT hur en s.k ”äkta” carbonara görs, men nu bor vi i Norden och gör carbonara preeecis hur vi tycker och vill! Alla fattar ändå ”grunden”…ja eller tydligen inte alla….😂
Har du testat att byta ut skinkan mot champinjoner för att göra en vegetarisk carbonara
Äkta karbonara görs på kokt skinka, riven hushållsost och mycket grädde. Vet inte ens vad pecorino, pancetta eller guacamole är. Inget vi någonsin haft i karbonaran i vår familj iallafall.
Älskar carbonara med skinka crème fraiche och champinjoner