Tävling om WeberGrill

Avslutar denna soliga veckan med ännu ett härligt grilltema.
För jag i samarbete med Rydbergs ordnat fram en finfin tävling till er.Nu har ni chansen att vinna den här Webergrillen ( värde cirka 1000 :- kr ) samt en årsförbrukning av Rydbergs bearnaisesås.

Kött & pommes är det klassiska sättet att servera bearnaisesås på. Jag skulle gärna vilja höra om ni serverar det till mer annorlunda maträtter såsom grillad fisk, pizza eller som jag till kycklingsalladen?
Så tävlingen går ut på att jag vill att du berättar om dina bästa rätter / recept att använda bearnaisesås till?

Skriv era bidrag här i kommentarsfältet, och tävlingen pågår fram till på fredag.Vinnaren utses då.

Lycka till!
Och tänk på att ange en korrekt mailadress ( det är ingen annan än jag som ser den)

Webergrill
– 10 års garantiprogram
– Grillyta: 57 cm
– Porslinsemaljerat lock och balja
– Nylonhandtag med värmesköld i aluminium
– Justerbara luftventiler och askfat i aluminium
– Krossäkra allvädershjul
– Måttkopp för briketter
– Storlek: 99x63x58cm

0
Prenumerera
Notis om

204 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria Ljung
8 år sedan

Bearnaisesås är sjukt gott till Pyttipanna!

Oliwia
Reply to  Maria Ljung
8 år sedan

Åh!! I min familj älskar vi bea sås.. Till allt!! Alla sorter, vanlig bea, chili bea, vi testade en ny bea med vitlökssmak och den var otroligt god, rekommenderar starkt!!
Nu i sommartid grillar vi nästan varje dag.
Mycket kött och kyckling och bea höjer verkligen maten tycker jag! vi testade denna vitlöks bea till grillade skaldjur, det var super gott!!

Caroline Alm
Reply to  Maria Ljung
8 år sedan

Min sambos kropp är byggd av bearnaisesås 🙂 Han älskar att ta varm couscous, lägga på majs och en stor sked chilli bea och blanda samman allt till en röra med grillad kyckling eller kött till.

Elin
8 år sedan

Min bror fyllde köttfärsbiffar med bearneisesås och det blev super, uppgraderade receptet lite och baconlindade dom, serverade med hemma gjorda klyftpotatisar.
Tog lite på en höft men på ett ungefär så var det;
ca 400g köttfärs
1 gul lök, finhackad eller riven
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar
bearneisesås
1-2 pkt bacon
Blanda ihop allt förutom bacon och bearneisesås till en smidig smet. Ta en lagom mängd färs och platta ut lite och gör en grop i den, lägg i ca en tesked bearneisesås och vik över kanterna försiktigt så att den håller inne all sås, till sist ta en bit bacon och linda runt, stek på medeltemperatur till biffarna är genomstekta, servera med hemmagjord klyftpotatis =)

Anna Blomqvist
Reply to  Elin
8 år sedan

Hej.
Jag gillat att hålla det enkelt.
Rulla serranoskinka runt sparrisen innan dom åker på grillen. Ja självklart en webergrill. Nothing else Will do. När dom är klara så läggs dom på en tallrik och sen är det bara att spetsa dom med gaffeln och doppa i kall eller varm bearnaisesås. Så läskande.

Michelle
8 år sedan

Min bästa rätt med bea-sås. De e när jag tar halvkokt potatis å lägger i folie på grillen med smör å salt. Å till de har jag karré i egen gjord marinad å en sallad på tomat rödlök å fetaost och självklart bea-sås 😀

Linnea
8 år sedan

Rolig tävling med härligt pris!

I vår familj tycker vi att bearnaisesås passar till det mesta! 😉 Men nu i grilltider lägger vi gärna en klick chilibea på hamburgaren eller vanlig bearnaisesås till den grillade laxen!

Linda högberg
8 år sedan

Min bästa rätt med bearnaise sås till är rätter med ris, det är så gott att röra ihop ris och bearnaise sås. Det är gott att ha stekta, välkryddade grytbitar eller annat kött till ?

Johanna Viksell
8 år sedan

Vi brukar ha bea-sås till falukorv och makaroner. Supergott!

Linda
8 år sedan

Låter kanske konstigt eller påhittat, men för mig passar bea till allt. Jag har ätit det i hela mitt liv.
häromveckan fick jag iaf en ny favorit; nykokta varma färskpotatisar som man halvt mosar/delar, på med en klick smör, lite flingsalt och så bea! Så himla gott. Blev som ett barn på nytt med mosad potatis! ?

Alexandra
8 år sedan

Jag har alltid bearnaisesås till pizza oavsett om den är köpt från pizzeria, fryst eller hemgjord 🙂

Bearnaisesås är en klassiker annars till grillat kött.

Ida
8 år sedan

Det bästa att används bea- sås till är: varm potatissallad! Kokt färskpotatis kokas först själv tills dem är nästan klara koka sedan morötter och sparris med potatisen tills allt blir klart. Häll det sedan i en djup serveringsskål. Tillsätt fetaost (som skall vara i olja) och även oljan som fetaosten legat i! Blanda allt ihop och severa med grillad kyckling och såklart bea:sås! Detta bör samtliga pröva, smakar extra bra såhär på sommaren 🙂

Irina
8 år sedan

Åh perfekt tävling för bea-lovers som vi är! Min fästman äääääälskar bea & använder den på i princip allt, men de maträtter som tar priset och får sig en rejäl klick beasås är:
– stekta & kokta ägg
– crepes med köttfärsfyllning
– tacos
– stekta champinjoner
– grillad majs
– smörgås med kassler
Bea passar på allt 🙂

Sara
8 år sedan

Jag älskar bearnaisesås och använder det till väldigt mycket. Något jag brukar laga på helgerna är rostad potatis i ugn. Först delar jag potatisarna på mitten och kokar potatisen i 6-7 minuter och sedan häller jag av vattnet och slänger runt potatisarna i kastrullen så dom blir något ”mosiga” runt om. Sedan har jag på både smör och olivolja, sedan slänger jag in dom i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Sedan tar jag ut dom och kryddar med salt, peppar och basilika och slänger in dom i ca 30 minuter till. Blir jätte krispigt utanpå och mjukt och gott inuti. Brukar göra kyckling eller fläskfile till, och självklart använder jag Rydbergs beasås!

Karin
8 år sedan

Jag köper kycklinginnerfile’, helst färsk, häller på Heinz chilisås, har på allt på en plåt och grillar dem i ugn (eller på spett på grillen om man så vill)
Serverar med färsk pasta, bearnaisesås och en fräsch sallad. Så enkelt, såååå gott!

Felicia
8 år sedan

Använder bean på hamburgaren, är så himla gott! Brukar även blanda ned bean i grytor för att få den smöriga och kryddiga smaken mums!!!

Cissi
8 år sedan

Här hemma äter vi mer är gärna bea till lasagne! Så otroligt gott att ha till?
Tycker även mycket om att använda bea som dipp till grillchips, verkligen en höjdare!!

Zabina Ragnarsson
8 år sedan

Mitt bästa tippa med bea är;Lax i foliepaket med bea och sötsursås.
Lägg önskad stor laxfile på ett ark med ung och grill folie, salta och peppra. Lägg en rand bea längst efter filen på vardera sida, och sötsursås uppe på fisken. knyckla ihop och lägg på grillen ca 15-18 min.Ät med kokt potatis eller mos tilll super smarrigt ??

8 år sedan

Jag brukar göra surdegspizza som jag toppar med kryddig tomatsås, skivad färskpotatis, hackad ramslök, hackad bacon, färsk sparris (delas) och toppa med prästost. Godast är att göra den på pizzasten,
Gärna på grillen! Och sen givetvis toppa med Rydbergs bearnaisesås, ruccola och körsbärstomater. Passar hela familjen!

Therese Halvarsson
8 år sedan

Jag brukar lägga i bea i mina potatisbakelser jag gör.
Så när man skär i dessa så rinner den underbart goda såsen fram.

Ingegerd.olofsson
8 år sedan

Bea såsär gott till det mesta. Droppa några droppar kalvfond i bea såsen. Fantastiskt gott till grillat eller stekt kött

Isabelle
8 år sedan

Bea till Laxpaket. Du kokar färskpotatis så den nästan Är klar. Skivar den och fördelar över folie. På med en laxfile. Sen har du strimlad purjolök och rödlök Över samt ett par klickar bea. Grilla tills laxen är färdig. Såå gott 🙂

Petra
8 år sedan

Hej☺
Vi äter alltid bearnaisesås till köttbullar och potatis, istället för brunsås. Sedan så vill jag alltid ha kall bea till pizzan. Håller med de andra att bea passar till nästan allt, och det finns alltid med på bordet när vi grillar såklart!

Pia
8 år sedan

Som student är ju budgeten ganska begränsad men falukorv och potatis på grillen med bea till blir det fredagsfest till en billig penning!

Veronica
8 år sedan

Sen jag va gravid ovh det fattades fetter i min kropp älskar jag bea till bacon! ?

Lisa L
8 år sedan

Inget passar så bra till bea som schnitzel! Panerad schnitzel med god sallad och massa bearnaise är både suverän lunch, middag och matlåda!

Veronica Ljunglöf
8 år sedan

I denna familjen älskar vi bea!!!

Hemmagjord pizza i braspannan med köttfärs, sedan klickar jag på bean innan servering. Mums!

Sedan har jag faktiskt ett busenkelt recept som jag älskade som barn och själv nu gör till mina barn.
Tonfisklåda:
Kokt potatis
Konserv tonfisk i vatten
Bea
Citronpeppar

Koka potatis som du sedan skivar.
Varva i en ugnsfast form potatis, tonfisk, citronpeppar och bea. Värm i ugnen.
Servera med en god sallad!
Busenkelt och gott!

Nu håller jag tummarna hårt för att ni också gillar detta! 🙂
Hälsningar Veronica

Evelina
8 år sedan

Jag tycker om att variera mig och prova på nya saker så en god bearnaise sås till en ugnsbakad potatis med smör och salt på och en god ugnsfoliebakad laxbit med chiliflakes, vitlök, lökkrydda, färsk citron och lime och stekta baconinlindade sparrisar med lite svartpeppar på är mitt tips.

Jennifer
8 år sedan

Bearnaisesås är en stor favorit här hemma, både hos barn och vuxna! Har alltid en burk i kylen då jag själv vill och kan ha sås till det mesta 🙂
Men en storfavorit nu i sommartider är pizza på grillen. På den har vi helst, salami, svamp, tomat, fetaost och lök. Och toppar den sedan med ruccola och en stor klick Rydbergs bearnaisesås, vi brukar variera lite mellan smakerna då alla passar så bra till! Mums 🙂

Annika
8 år sedan

Gillar beasås till allt 🙂 Förra veckan så gjorde jag det enkla såsom sötpotatisgratäng med färskpressad vitlök,grädde, riven ost. Grillade kyckling filé och till detta kall Rydbergs beasås. Enkelt och gott.

Sanna
8 år sedan

Jag har bea till currykryddad köttfärs och pasta.
Man kryddar köttfärsen med den mängd curry man vill ha, lägger i botten på en ugnsform, kokar pastan enligt anvisning på paketet, lägger ovanpå köttfärsen och sen häller man beasås över alltihop och in i ugnen 15 min 200 grader typ ☺️

Sanna
Reply to  Sanna
8 år sedan

Köttfärsen ska såklart brynas innan den läggs i formen!

Rebecka
8 år sedan

Jag brukar göra en pastasås med creme fraiche och bearnaisesås. Creme fraichen ger en god syra. Till detta har jag tagliatelle, spenat och baconlindad kyckling. Mums!

Sara
8 år sedan

Korv med pommes + Rydbergs grillbearnaise. Supergod snabbmat???

Kristina
8 år sedan

Vi äter bearnaisesås till egen marinerad grillad fläskfile och rostade grönsaker i ugn.

Camilla Persson
8 år sedan

I vår familj har vi Bea till nästan allt. Favoriterna är:
Crepes med champinjon- och beafyllning, supergott!
I hamburgaren!
I toasten med ost och skinka!
På äggmackan!
På korv med bröd tillsammans med senap och ketchup!
Och såklart till allt kött 🙂
Det går åt en del så en årsförbrukning hade inte suttit helt fel…

Lina Johansson
8 år sedan

Rydbergs bearnaisesås smakar som allra bäst till nykokt färskpotatis som kommer direkt från landet tillsammans med en god sallad och en grillad hjortfilé!

Marie
8 år sedan

Jag gillar, ja till och med älskar, att ha bearnaisesås till alla slags äggrätter, typ äggröra, äggakaka, omelett,
kokt ägg! Tycker det blir såå gott, trots omgivningens oförstående blickar, skall du verkligen ha bea till ägget,
det är ju ägg i såsen, det passar ju inte osv, men jag vidhåller ändå min rätt att ha bearnaisesås till mina äggrätter!

Gabrielle
8 år sedan

Älskar bearnaise till nästan allt och sen min man började inse hur fantastiskt gott det är så köps det in allt oftare. Favoriträtten är förstås kött och pommes men grillkorv och även pizza brukar ta sällskap av bean. Speciellt hemmagjord pizza med köttfärstopping är en riktig hit!

Jenny Hellgren
8 år sedan

Mitt bästa recept tillsammans med bea-sås är vitlökspotatis i ugn, grillade majskolvar, helgrillad fläskfilé med en färsk sallad med tomat, gurka, rädisa, blandsallad och över det vinägrett

Rebecca
8 år sedan

Jag använder bearnaisesås som bas i en gryta med lövbiff. Klipper lövbiff tunnt och steker på, blandar med matgrädde krämig bearnaisesås extra dragon och lite chili, salt och peppar. Super enkelt med smarogt ☺️

Josefine
8 år sedan

Bea till grillade tomater, majs och champinjoner är ruskigt gott!!! Värt att testas!!!

Amanda Isaksson
8 år sedan

Jag och min sambo har bea till alla slags maträtter och tycker inte att maten är komplett utan den!
Bea passar extra bra till sommarens grillmiddagar.

8 år sedan

Jag brukar Göra en klämmacka i mackjärn , fyller med lite ketchup, skinka, ost och bea. Supergott 🙂

Tina
8 år sedan

En sjukt god och enkel rätt som passar utmärkt som förätt är kokt sparris serverad tillsammans med knaperstekt bacon och en stor klick bearnaisesås.

Carina
8 år sedan

Grillad pizza på sten med ringlad kall bea på när den är klar ?
Äggmuffins (ägg och grädde som bas) med grillat kött i små bitar som blivit över samt en kall klick bea till är super som mellanmål ?

Erika Jonsson
8 år sedan

Vi älskar bea och äter det till ganska mycket. Men i helgen upptäckte vi att chicken nuggets och just Rydbergs bea var suveränt. Annars har vi det till sallad, grillat av alla dess slag. På hamburgare är gott också!

Sara
8 år sedan

Bea passar absolut bäst till färskpotatis och en grillad köttbit….

Elin Mårtensson
8 år sedan

ANVÄNDER DET SOM DRESSING:
Lägg följande i ett foliepaket på grillen:
Nypotatis i mindre bitar
Skiva tomat tunt
Dill
Ananas i bitar
Grilla sedan sparris för sig

Lägg upp allt i foliepaketet och sparrisen på ett stort fat och strö över flingsalt och ringla över Rydbergs bearnaisesås ??
Festligt och sjukt gott!!!
???

Agnetha
8 år sedan

Jag och min man provade att göra egen pizza på en pizzasten på grillen. Vi hade egengjord tomatsås, greveost, rökt skinka, salami och kronärtskockor på och det blev kanongott – har aldrig ätit så god pizza. Serveras så klart tillsammans med din vitkålssallad. Pricken över i blev när vi serverade den färdiga pizzan tillsammans med bearnaisesås ?

Irene Salehi
8 år sedan

Ååh bästa tävlingen!!
Som den enda vegon i familjen kan det bli lite halvtradigt att bara äta grillade grönsaker med halloumi medan de andra äter olika sorters kött. Då är ju bean alltid räddaren i nöden! Livar upp allt från grillad aubergine, zucchini, sparris och champinjoner.
Jag använder också bea som dipp till sötpotatisklyftor, såå gott att ha som snacks framför en bra film☺️

Malin
8 år sedan

Hej!
Hos oss varvar vi potatisgratängen med bearnaisesås; blir jättegott! Alltså varvar vi skivad potatis, stekt gul lök, riven ost, svartpeppar, salt och bearmaisesås och häller sedan grädde över hela gratängen och sist ett lager riven ost till och ev ngr klicksr smör ovanpå.

En given succé!

Ullis
8 år sedan

Bearnaisesås använder jag ofta på pizza, till grillat, i hamburgaren.
Inget är så gott som schnitzel, hasselbackspotatis och bearnaisesås 😀
Till hemmagjorda chips funkar det utmärkt 😀

Lizette
8 år sedan

Hemmagjord pizza med tomat, ost, köttfärs eller gyros, med ananas, champinjoner & bea. Megahit! Annars allt grillat med rostad potatis. helst av allt chilibea! 🙂

Nästa inlägg

Veckomatsedel

204
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x