Grekisk lax

Godmorgon från öland och stugan,
Igår regnade hela dagen bort så det vart inte så mycket trädgårdsarbete som vi hoppats. Men idag ser det ut att bli uppehåll i vart fall, så efter frukosten ska vi ut och jobba. Jag ska så in lite av gräsmattan som blev uppkörd av grävmaskinerna som var här och fixade med spabadet. Det är på plats och blev jättefint ( ja inte gräsmattan då hehe… men det är snart fixat) Så nu väntar vi bara hit elektrikerna i veckan, så hoppas vi kan bada något nu i påsk. Dagens middagstips från mig till dig blir denna goda lax. Omnomnom

Eftersom getost/ fårost är grekiskt så döpte jag denna urgoda rätt till ”Grekisk lax med örter”

IMG_2985

Det här behöver du till 4 portioner Fetaostlax :
4 bitar lax
15 kuber av fetaost i olja
2-3  msk creme fraiche
salt
1 msk oljan från fetaosten
flingsalt

Rostade pinjenötter

Fetaostkräm:
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 burk med av runnen fetaost
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt & salladskrydda

Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader. Jag använde mig av halvtinad lax, lättare att skära i. Färsk eller helt tinad lax går ju något snabbare att tillaga. Skär ett snitt över laxen och mosa  ihop 15 kuber fetaost med creme fraichen och lite salt. Fyll laxen med röran, ringla över lite olivolja och flingsalt. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 25- 30 minuter, eller tills laxen är klar. Gör under tiden såsen, mosa ihop fetaost med creme fraiche, vitlök & smaka av med salt & salladskrydda.

Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de doftar nötigt och strö över laxen.

Klart! Smaklig spisIMG_3059

0
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mia
9 år sedan

Citron är så gott till mycket! och så tar man visst upp järn lättare i kroppen med citrusfrukter… : ) Win-win

Jenny Warsen
Reply to  Mia
9 år sedan

Är det så? Man lär sig något nytt varje dag 😀

9 år sedan

Gott det ser ut 😀
Mvh Camilla
http://www.minstorafamilj.se

9 år sedan

Tyvärr så äter vi inte så mycket lax i Grekland..de har inte riktigt förstått vad gott och nyttigt det är. Det här receptet ska jag nog prova nån dag!

9 år sedan

lyx att få vara på Öland nu ❤️

Barbro
9 år sedan

Lax i alla former är ju så gott så det här kommer testas nån gång framöver.
Tack för alla goda recept som du delar med dej av,
Kram och ha en fortsatt kväll

Karin
9 år sedan

Jenny,har du bra tips på god matsäcksmat att ha vid lång resa med bil? Ska åka långt nu i Påsk. Är alltid så besviken på vägkrogarna! Dyrt blir det också!Hamburgermat gillar inte alla. Korvmojje är trist…

Jenny Warsen
Reply to  Karin
9 år sedan

Vi brukar mest ta med oss mackor när vi åker, tycker det är jättegott med stekt skinka och stekta ägg på smörgåsarna 🙂
Annars är väl kalla pannkakor poppis, eller kalla pastasallader med kyckling eller skinka.
Kram

Ida
9 år sedan

e lite nyfiken hur ni gör på helgerna när barnen är hemma! Vi äter alltid både lunch o middag. Upplever att många andra äter bara typ frukost och sen middag på kvällen. Visst blir det mycket matlagning men våra barn hade aldrig klarat sig utan mat så många timmar! Inte jag heller för den delen.

Pernilla
9 år sedan

Ursäkta att jag kanske låter lite vass.. men varför är du nyfiken på det? Om ni nu i eran familj har hittat ett sätt som passar er.. ? Varför inte bara låta det vara.. Vad förändras för er om ni hör att andra har ett annat upplägg?
Asså ibland förstår jag mig inte på mänskligheten.. och om jag inte förstår mig på hur kvinnor formulerar sig hur fasiken ska det ens vara möjligt för män att förstå.. Eller är du ute efter en klapp på axeln och lite pepp för att du lagar lunch på helgerna.. Är det det? .. i sådana fall: *klapp-klapp* du är jätteduktig. Pepp pepp- fortsätt med det. Det funkar ju. Punkt.

Anna
9 år sedan

Eftersom Jenny har just en matblogg och gillar att laga mat är det väl inte en konstig fråga att ställa?? Av ren nyfikenhet! Därmed behöver det väl inte betyda att Ida vill ändra på hur dom själva gör…
Det konstiga är väl ditt påhopp!?

Anna
9 år sedan

Receptet lät förresten väldigt gott om man ska hålla sig till tråden… Borde ju gå att göra samma fast med kyckling!

Ida
9 år sedan

Är det jag skrivit otrevligt på nåt vis. Som föregående skrev så bloggar Jenny om mat, vi disskuterar mat. Jag skrev hur vi hör ja och behöver definitivt inte höra att jag är duktigt jag frågade pga nyfikenhet för ibland känner man att man gör inget annat än att lagar mat. Såna jädra påhopp får tyvärr mig att sluta läsa bloggar och sluta kommentera! Jenny väljer väl själv om hon vill svara.

Jenny Warsen
Reply to  Ida
9 år sedan

Hej Ida,
Jag hoppas verkligen inte att du slutar kommentera <3 Det är alltid roligt att läsa dina kommentarer.
Vi äter oftas två lagade mål även på helgen, fast då förbereder vi oftast lunchen ( rester från fredagen eller lördagen) för hur roligt det än må vara att laga mat vill man ju göra annat på helgerna 😉
Jag bryr mig inte ett dyft hur andra gör, tror gott & väl att det räcker med ett lagat mål och att istället putta in ett mellanmål om man hellre vill det. Alla gör vad de tror & tycker är bäst för dem, ni är era barns bästa mamma / pappa.
Kram och trevlig helg.

Annica
1 år sedan

Jag la fetaost cremen på fisken av misstag haha. Och röran som sås. Men det gick ju bra ändå.

Nästa inlägg

Mammas köttbullar

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x