NUDELSALLAD A LA THAI

Detta är en fräsch rätt som jag och mina vän Erika lagar – hur-ofta-som-helst.
Och den blir bara godare och godare för varje dag som den får stå på sig i kylskåpet. Rekommenderas att provas så snart ni bara hinner.

Det här behöver du: 
500 gram kyckling
3 1/2 msk flytande honung 
1 msk riven ingefära
1/2 röd chili
2 vitlöksklyftor
salt och peppar 

500 gram riven / hackad rödkål 
2 morötter 
1 bit isbergssallad 
2 pak choi 
1 kruka färsk koriander 
1 paket glasnudlar 

Dressingen: 
1/2 röd chili
2 schalottenlök 
1 vitlöksklyfta
ett par nävar körsbärstomater 
3 lime 
3 msk vatten 
2 1/2 msk fisksås 

Toppa med jordnötter

Gör så här: 
Rör ihop honung, finhackad chili, ingefära och pressad vitlök. Vänd inpå med kycklingen och salta & peppra. Stek kycklingen ( eller gör den färdig i ugnen på 200 grader ) Låt svalna. 

Skär kål och morötter tunt i strimlor, lika så salladen och pak choi. 
Grovhacka chilin, finhacka charlottenlök och vitlök. Lägg i en mortel och slanta upp tomaterna där i och krossa med mortel. 
Lägg i en skål och pressa ner limesaften där i och resten av ingredienserna till dressingen. 
Häll dressingen över salladen och vänd om. 

Koka glas nudlarna färdiga och skölj i kallt vatten. Och blanda ner i salladen. 
Toppa med grovhackade jordnötter – Klart att serveras. 

5
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

SKOGENS GULD

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x