Nu har vi kommit in i en riktig bakperiod här hemma. Sist ut var det här goda hemgjorda luftiga hamburgerbrödet. Jag brukar dubbla receptet för att de är smidiga att frysa in och ta upp och tina när det är dags.

Du behöver:
1/2 pkt jäst
25 gram smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tak socker
ca 5 1/2 dl vetemjöl
sesamfrön
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke / bakmaskin, smält smöret i en kastrull och vänd ner mjölken – värm upp till 37 grader.
Tillsätt vätskan i bunken med jästen och rör tills den löst sig. tillsätt socker, salt och nästan allt mjöl.
Arbeta degen för hand eller i maskin i 10 minuter.
Låt jäsa under bakduk i 35-40 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bord och arbeta ut 6 stycken bröd och lägg på plåt med bakpapper. tryck till dem lite så att det blir lite plattare. Låt jäsa igen under bakduk, nu i cirka 30 minuter.
Pensla dem med vatten och strö sesamfrön över och grädda dem sedan i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter eller tills de är klara.Låt dem svalna på galler.
